VAL ZAPOŠLJAVANJA / Banovina traži još jednog djelatnika: U pola mandata splitski gradonačelnik stigao zaposliti čak 66 novih činovnika

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Novo zaposlenje u Banovini pravdaju poslovima čiji se opseg privremeno povećao

9.4.2019.
15:13
Miranda Čikotić/PIXSELL
VOYO logo

Ured Grada objavio je oglas u sklopu kojeg traže još jednog referenta na određeno vrijeme u Odsjeku za protokol, promidžbu i međunarodnu suradnju, i to u trajanju od šest mjeseci, uz, kako se napominje, "mogućnost produženja službe za još šest mjeseci".

Novo zaposlenje u Banovini pravdaju poslovima čiji se opseg privremeno povećao, a odabranog sretnika ili sretnicu očekuje i dva mjeseca probnog rada. Uz voditeljicu, još je 10 zaposlenika u spomenutom odsjeku. Od toga ih je pet sa statusom višeg savjetnika, dvojica su savjetnici, dvoje je stručnih suradnika te jedan referent koji će uskoro dobiti i kolegu. Ali, kako kažu, samo na određeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad tijekom ove godine planira zaposliti još 25 službenika na neodređeno vrijeme prema objavljenom "kratkoročnom planu prijema". Iz istog dokumenta, koji je potpisan 18. siječnja, vidi se kako su u upravnim tijelima lokalne vlasti u tom trenutku bila zaposlena ukupno 452 službenika i namještenika (u siječnju 2018. bilo ih je 438).

Tijekom 2019. godine svoj stol u Banovini dobit će još 15 službenika – magistara struke ili stručnih specijalista struke – te još 10 onih čije se obrazovanje zaustavilo nakon završene srednje škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom broju treba dodati još 41 djelatnika, od čega njih 32 imaju ugovor "za stalno", koji su zaposleni od početka mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, iz čega proizlazi da će se u trenutku kad aktualna vlast bude na polovini mandata broj novozaposlenih činovnika u gradskoj upravi popeti na respektabilnih 66 djelatnika, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo