'NAS STANARE NITKO NIŠTA NIJE PITAO!' / Od 2. rujna se opet šire parking-zone u Zagrebu, evo gdje će se sve plaćati parkiranje 

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

Naplata i kontrola parkiranja u ulicama i dijelovima grada gdje se dosad parkiranje nije naplaćivalo započinje 2. rujna, a cijene parkiranja ostaju nepromijenjene u svim zonama

27.8.2019.
10:10
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Od 1. rujna u Zagrebu se proširuju zone naplate parkiranja Prema izmijenjenom Pravilniku. U prvoj zoni će biti cijela Medvedgradska i Mlinarska ulica, dok će u drugu zonu biti uključeni i kvartovi Središće, Savica i Medveščak, pišu 24 sata. U trećoj zoni plaćat će se parkiranje na parkiralištu uz autobusni terminal na Vrapčanskoj aleji, oko doma zdravlja u Vrabečaku 4, uz Tržnicu Vrapče te u Szabinom odvojku.

Naplata i kontrola parkiranja u svim navedenim ulicama započinju 2. rujna, a cijene parkiranja ostaju iste kao i sada: sat parkiranja u prvoj zoni je 12 kuna, u drugoj zoni pet kuna, a u trećoj dvije kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BANDIĆ UVODI NAPLATU PARKIRANJA U CIJELOM ZAGREBU! /

'Ne možemo imati građane prvog i drugog reda'

Image
BANDIĆ UVODI NAPLATU PARKIRANJA U CIJELOM ZAGREBU! /

'Ne možemo imati građane prvog i drugog reda'

'Stavljaju automate bez da nas je itko išta pitao'

Naravno, građani u dijelovima grada gdje se početkom rujna uvodi naplata parkiranja nisu oduševljeni tom odlukom gradske vlasti.

"Počeli su u nedjelju stavljati automate za naplatu parkinga bez da nas se išta pita. To nije u redu", izjavio je za 24sata Milenko Kovačević, predstavnik stanara u zagrebačkom Središću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On smatra da se takva odluka ne bi smjela donositi ad hoc, odnosno bez prethodne rasprave.

"Nama nije nikakav problem naplata parkinga. Veći je problem što se izbjegava rasprava i time konstruktivni prijedlozi. Ako se već plaća, onda neka nam osiguraju i parking. Stanari moraju parkirati i na nogostupe zbog nedostatka mjesta. Pokušao sam od Grada dobiti informacije o povlaštenim kartama za parking, ali ni to nisam uspio", kazao je Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Red se ne smije uvoditi na silu i bez rasprave'

Slično govori i vijećnik Gradske četvrti Trešnjevka jug, Nenad Klapčić iz Nove ljevice. On smatra da gradonačelnik Milan Bandić radi na silu i u korist svojih ljudi.

"Pokušao je na Srednjacima uvesti plaćanje kod Ulice braće Domany, ali je odustao jer nije imao podršku čak ni svojih vijećnika. Mi iz oporbe smo reagirali i rekli smo im da ćemo prozvati sve koji budu glasovali za ovakav prijedlog. Očito je da su se uplašili da ih susjedi ne bi mrko gledali. Ovakve odluke u kojima se legalno izbjegava rasprava na nižim razinama postale su Bandićev zaštitni znak", kaže Klapčić koji smatra da se zone naplate parkiranja šire jer u gradskoj blagajni nedostaje novca, a i radi zapošljavanja novih kontrolora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi jesmo da bude reda, ali taj red se ne smije uvesti na silu i izbjegavanjem rasprava", rekao je Klapčić za 24 sata.

Popis javnih parkirališta u Gradu Zagrebu po zonama i ulicama na kojima se naplaćuje parkiranje možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo