Imena poduzetnika / Bandićevih 18: Evo koga je sve USKOK uhitio iz krakova korpucijske hobotnice

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Neki su pritvoreni zbog mogućnosti ponavljanja nedjela, a neki zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

2.7.2021.
9:29
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

U dvije akcije USKOK-a u Zagrebu ukupno je uhićeno 18 osoba. "Dotakli" su pet krakova korupcijske hobotnice . 

Jučer su, doznaje Index, uhićeni: Milvoj Kotrla, Darko Barun, Krešimir Huzjan, Ivan Papić, Sanja Borisavljević, Zdravko Čabraja, Jelena Barišić, Ivan Rukavina, Dubravko Milojević i Goran Miličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milivoj Kotrla je nekadašnji voditelj Odsjeka za izdavanje odobrenja, suglasnosti i mišljenja u Sektoru za promet grada Zagreba kojeg se tereti za primanje mita od poduzetnika Huzjaka. 

Krešimir Huzjan je građevinski poduzetnik kojeg se sumnjiči za podmićivanje dva gradska djelatnika - Kotrle i Darka Baruna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TESNA KOŽA /

Šprajc odjavio Direkt uz 'snimku sa sjednice ravnateljstva Hrvatske radio televizije'

Image
TESNA KOŽA /

Šprajc odjavio Direkt uz 'snimku sa sjednice ravnateljstva Hrvatske radio televizije'

Među uhićenima je i 47-godišnji građevinski poduzetnik Ivan Papić. Papić, prema podacima iz sudskog registra, ima tri firme, dvije građevinske i jednu koja se bavi ugostiteljskom. On je i suprug bivše Miss sporta Hrvatske Stefany Hohnjec.

Uhićena je i Sanja Borisavljević. Ona je vlasnica i direktorica firme ADE Studio. Članica je Društva arhitekata Zagreb. Iz javno dostupnih izvora vidi se da je dobivala poslove na nekim natječajima Grada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeni Zdravko Čabraja je član gradskog odbora Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365.  

U četvrtak su u sklopu prvih četiri krakova akcije uhićeni Denis Mohenski, Jelena Čeklić, Andra Šulentić, Zdravko Krajina, Kazimir Bačić, Milan Lončarić, Ana Stavljenić Rukavina, i Igor Maksimilijanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavnom ravnatelju HRT-a, osumnjičenom da je Bandiću nosio 50.000 eura mita kako bi pogodovao građevinskim projektima njegova suosumnjičenika Milana Lončarića, a zauzvrat primio stan vrijedan milijun kuna, istražni zatvor određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Za njega i za Lončarića, rođaka i poduzetnika, USKOK je tražio pritvor. 

U Remetincu su, zbog dodjela štandova na Adventu, završili i dugogodišnji Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat i kao Kralj Adventa, piše Index. Zatvoreni su što zbog mogućnosti ponavljanja nedjela, što zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa slobode će se braniti Ana Stavljenić Rukavina, no njena suosumnjičenica za namještanje natječaja u bolnici Srebrnjak Andrea Šulentić ide u istražni zatvor. 

Igor Maksimilijanović, šef firme Dobra reklama, uhićen je zbog utaje poreza. On je s Bandićem postigao dogovor da postavi hrpu kanti za smeće s reklamnim panoima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo