utrka za zagreb / Bandićeva zamjenica: 'Šok je bio velik, ali mi, njegovi suradnici, nemamo luksuz tugovanja i žalovanja'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Neki smatraju da je već najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba, ali neslužbeno

13.3.2021.
11:45
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

"Moja karijera vezana je uz Milana Bandića i s njim završava." Tako je Jelena PavičićVukičević isprva govorila kad su je pitali misli li se, nakon smrti gradonačelnika, kandidirati za tu funkciju na predstojećim lokalnim izborima.

No što je vrijeme dalje prolazilo, njegova zamjenica bila je sve udaljenija od svoje prvotne izjave, da bi neki njezinu rečenicu koju je izgovorila nekoliko dana kasnije, da ima "odgovornost prema stranci, njezinim članovima i svim suradnicima u gradskoj upravi", protumačili kao neslužbenu najavu kandidature. No ona to još nije potvrdila iako se o tome nedavno razgovaralo na Predsjedništvu stranke Bandić Milan 365.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se može čuti da Jelena Pavičić Vukičević želi dobiti podršku članova temeljnih ogranaka stranke prije nego što kandidatura postane službena. Hoće li ona uistinu biti ta koja će zastupati stranku pokojnog gradonačelnika na lokalnim izborima, kazala je u intervjuu za Večernji list, znat će se za tjedan dana, do kad bi se članovi trebali izjasniti koga žele da ih vodi u bitku za Zagreb.

"Šok je bio velik, ali mislim da pred gradonačelnikovom obitelji stoji jedan period tuge, a mi ostali, gradonačelnikovi suradnici, jednostavno moramo nastaviti raditi dalje. Nemamo luksuz tugovanja i žalovanja. Ovaj tempo ide nekim svojim tijekom, melje nas sve skupa, no mislim da ćemo odgovoriti svim onim zadacima koji su ispred nas", kazala je komentirajući iznenadnu smrt Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li kandidatkinja za novu gradonačelnicu Zagreba, Pavičić Vukičević je odgovorila:

"To ćemo tek vidjeti. Očekujem da ćemo do konca idućeg tjedna imati povratnu informaciju iz stranačkih organizacija, mislim da se glas članova stranke isplati čuti i da je vrijedno pričekati da upravo oni u svojim organizacijama kažu kako i što, gdje vide budućnost stranke, ali i izbora."


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo