OTKRIĆE RTL-A / Bandićeva kći 15 godina besplatno živjela u Šelendićevu stanu: Je li gradonačelnik u sukobu interesa?

Ne bih tlapnje komentirao vaše, odgovorio je gradonačelnik Bandić na pitanje o RTL-ovu otkriću

1.3.2020.
18:50
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg RTL-ovog otkrića kako je kćer zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića 15 godina besplatno živjela u stanu poduzetnika Željka Šelendića, koji je s Gradom imao nekoliko poslova, SDP poziva USKOK da istraži odnos Bandića i Šelendića. U međuvremenu, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava sve detalje iz kartice gradonačelnika, pa bi se predmet Bandić ponovno mogao naći na redu sjednice.

Pucanj u prazno. Tako je Milan Bandić i jutros pokušao odgovoriti na ozbiljne optužbe koje idu na njegov račun. "Ne bih tlapnje komentirao vaše, a vi se bavite time. Hvala vam", odgovorio je na pitanje RTL-ove novinarke o informacijama da je njegova kći 15 godina živjela besplatno u stanu Željka Šelendića i zašto to nije prijavio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Bandić u sukobu interesa?

I dok je Bandić bez konkretnog odgovora, postavlja se pitanje je li u ovom slučaju riječ o klasičnom sukobu interesa?

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 2005. kad je poduzetnik Željko Šelendić kupio stan - u njega se uselila Bandićeva kći koja nikad nije sklopila ugovor o najmu niti plaćala stanarinu. Iste godine, Šelendić je dobio milijunski posao izrade stolica za Lisinski - mimo natječaja. 

SDP je uvjeren kako je taj stan ustvari prikriveno Bandićevo vlasništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujte, ne postoji niti jedan drugi slučaj gdje bi netko se odrekao, gradonačelniku Bandiću ili nekome drugome, da 15 godina član njegove obitelji bez ikakve naknade, bez ugovora o najmu živi u tom stanu i plaća samo režijske troškove", kazao je predsjednik GO SDP-a Zagreb Gordan Maras

Zbog sumnje na pogodovanje, SDP poziva USKOK i DORH da provjere poslovni odnos gradonačelnika i Šelendića. Maras tvrdi i kako ima osnovane sumnje da je za vrijeme Bandića 10 milijardi kuna izvučeno iz gradske blagajne na netransparentan i kriminalan način. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da Grad Zagreb treba jedno kvalitetno tijelo, ajmo to tako reći, ZG USKOK koji će se baviti upravom proteklih 10 godina i svim novcem koji je iscurio iz te gradske uprave", kaže Maras. 

Što je Bandić prijavio u imovinskoj kartici?

Iako se uz ime Milana Bandića veže cijeli niz nekretnina koje su navodno njegovo prikriveno vlasništvo, u imovinskoj kartici Bandić ima prijavljen samo jedan stan od 125 kvadrata. I ovaj koji je nedavno kupio kćeri od 68 kvadrata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavio je i livadu i šumu u Konščici. Vikendicu od 55 kvadrata u Samoboru. I garažu. Od automobila samo Mercedes iz 1955.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo