BANDIĆ ZAVRŠIO U BOLNICI: / Danas mu je trebalo biti ročište u aferi 'Štandovi'...

Image

Optužno vijeće u aferi štandovi jutros je ponovno odgođeno jer je Milan Bandić završio u bolnici.

2.5.2017.
9:15
VOYO logo

U ovom slučaju uz Bandića su optuženi i njegov pročelnik Ivica Lovrić te bivša šefica Tržnica Zdenka Palac, zbog sumnje da su pogodovali udruzi U ime obitelji Željke Markić i omogućili im korištenje štandova, čime je oštećem gradski proračun za 308.000 kuna.

Iako nazočnost okrivljenika na sjednici Optužnog vijeća nije obavezna, niti se Bandić do sada u ovom slučaju na tim sjednicama pojavljivao, osim dok je bio u istražnom zatvoru, danas su ipak njegovi odvjetnici inzistirali da on osobno prati raspravu o optužnici. Međutim, kako je noćas završio u bolnici, zbog navodnih problema s hernijom, sudsko vijeće prihvatilo je zahtjev za odgodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj postupak već je u više navrata odgađan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica optužnog vijeća zakazana je nakon što je u travnju odbijen prijedlog Bandićeve obrane za izuzećem sutkinje Tanje Pavelin Borzić. Izuzeće sutkinje koja je još 2015. odbacila optužnicu u ovom slučaju Bandićev novi odvjetnik Predrag Ilić zatražio je 23. veljače, uz tvrdnju da mu nije dan primjeren rok za pripremanje obrane.

Tjedan ranije sjednica optužnog vijeća odgođena je jer su odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković Bandiću otkazali punomoć u ovom slučaju iako ga i dalje zastupaju u aferi Agram, a početkom veljače sjednica nije održana zbog nedolaska Bandićeva suoptuženika i bliskog suradnika Ivice Lovrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu optužnicu protiv Bandića u ovom slučaju optužno vijeće sutkinje Pavelin Borzić odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

U prosincu prošle godine Vrhovni sud odbio je i Bandićevu žalbu da se iz spisa u aferi štandovi izdvoje iskazi svjedoka koje je tijekom istrage tužiteljstvo ispitalo bez nazočnosti obrane optuženika. Kada je obrana u listopadu tražila izdvajanje navodno nezakonitih dokaza, Uskok je tvrdio da je riječ o odugovlačenju postupka. No, Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković to je odbacila ističući da je riječ o povredi prava na dobru obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PONOSAN SAM NA TU OPTUŽNICU': /

Milan Bandić o aferi teškoj 308 tisuća kuna

Image
'PONOSAN SAM NA TU OPTUŽNICU': /

Milan Bandić o aferi teškoj 308 tisuća kuna

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike