Bandić vodi nacionalističku kampanju

Dok Hebrang gubi glasove zbog korupcijskih skandala HDZ-a, Bandić kampanju vodi s nacionalističkim predznakom kako bi pridobio glasove iz BiH.

25.12.2009.
16:38
VOYO logo

Prema pisanju Financial Timesa u Hrvatskoj se za vrijeme kampanje za predsjedničke izbore najviše raspravljalo o korupciji.

Svih 12 kandidata obećalo je kako će iskoristiti svoj utjecaj za poboljšanje životnog standarda te vraćanje narušenog ugleda Hrvatske u Bruxellesu, sjedištu Vijeća Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kampanja, koja je do sada bila relativno mirna, u drugom bi krugu, procjenjuju analitičari mogla postati puno agresivnija i osobnija, jer kandidat kojem ankete "daju" najviše glasova, Ivo Josipović, najvjerojatnije neće izboriti pobjedu u prvom krugu.

Za Josipovića pišu kako nema većeg iskustva u politici, ali da u njegovoj karijeri nema korupcijskih mrlja, za razliku od drugih kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financial Times prenosi istraživanje Pulsa prema kojemu SDP-ov kandidat vodi s 31 posto glasova, dok mu za vratom puše njegov bivši kolega Milan Bandić sa 17 posto glasova.

Navode kako je Bandić bivši socijaldemokrat, koji kampanju vodi s nacionalističkim predznakom koji bi mogao odnijeti većinu glasova Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde kako HDZ, zbog brojnih skandala koji se vezuju uz javnu nabavu, nije uspio okupiti dovoljan broj birača za potporu njihovom kandidatu Andriji Hebrangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo