neprekidna kampanja /

Bandić u posljednje tri godine potrošio 9 milijuna kuna za manifestacije u drugim gradovima!

Usprkos teretu suđenja, afera i istraga Milan Bandić uvijek preživi sve izbore. Karizma čovjeka iz naroda više mu nije dovoljna, pa tu sliku mora potpomagati i proračunskim novcem

22.7.2018.
19:07
VOYO logo

Da kampanja Milana Bandića traje 365 dana u godini - zagrebački gradonačelnik i sam priznaje. 18 godina je na čelu glavnog grada - a i dalje ne krije da sebe vidi i na Pantovčaku

Usprkos teretu suđenja, afera i istraga Milan Bandić uvijek preživi sve izbore. Karizma čovjeka iz naroda više mu nije dovoljna - pa tu sliku mora potpomagati i proračunskim novcem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Bandić podržao je izložbu rasplodnih grla istarskog goveda, koja se upravo održava u Višnjanu. Grad Zagreb financijski je pomogao u organizaciji.

"Mi smo uputili jedan dopis za pokroviteljstvo. Grad Zagreb i gospodin Bandić mi se i osobno poznamo, ali on cijeni naš posao. I nije nam on samo pokrovitelj ovako formalno, nego nam je pokrovitelj ili financijski", otkriva nam Aldo Štifanić, predsjednik Saveza uzgajivača istarskog goveda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu nam otkrili koliko su novca od Grada dobili, ali RTL ima podatke koliko je novca potrošeno na manifestacije u drugim gradovima u zadnje dvije i pol godine.

Grad je između ostalog sufinancirao subotičko prelo mladeži s 24 tisuće kuna. Picokijadu - odakle je njegov zastupik u Saboru Željko Lacković sa 100 tisuća kuna. Za samoborsku Salamijadu otišlo je 45 tisuća. Sličnih je manifestacija na stotine, a ukupno je od 2016. do sad, Grad Zagreb na to potrošio 9 milijuna kuna.

"Čini mi se da kod gospodina Bandića sve njegove donacije idu u smjeru toga da osigura mrežu što političkih dužnika, što jataka da se što duže zadrži na vlasti i da potencijalno izbjegne dugogodišnju zatvorsku kaznu koja mu visi nad glavom", smatra politički analitičar Darijo Čerepinko.

Njegova protukandidatkinja na prošlim lokalnim izborima kaže kako gradonačelnik gradski proračun koristi za vlastite kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik proračun Grada Zagreba koristi kao svoju najosobniju stvar. Koristi za pokušaje i promašaje na pojedinim izborima. On se evidentno sprema za predsjedničke izbore", kaže nam Anka Mrak Taritaš. 

Bilo je financiranja nekih zaista korisnih stvari. Grad je tako pomogao u saniranju štete KBC-a Osijek nakon poplave, dali su za obnovu vodotornja. Plaćena je i respiratorna rehabilitacija stanovnika Jakuševca. Na ostalom se moglo uštediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad kažete skoro 10 milijuna kuna, onda možete to poistovjetiti s jednim ili dva vrtića. Ili svake dvije godine jedna škola. Građami Grada Zagreba imaju jako puno projekata koji bi ima trebali puno prije nego da gospodin Bandić vodi svoje osobne kampaje po cijeloj Hrvatskoj", komentira Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Gradonačelnik je čini se široke ruke za manifestacije, dok projekti poput sljemenske žičare i jarunskog mosta stoje. Jakuševac i dalje smrdi. 

Kako je Bandić trošio van svog grada, možda je najbolje da provjerite na listi koju prilažemo u sljedećem privitku, a koja predstavlja samo dio troškova u protekle tri godine.

Image
Foto: Vijesti.hr

Bandićeva rastrošnost

Image
Foto: Vijesti.hr

Bandićeva rastrošnost

Image
Foto: Vijesti.hr

Bandićeva rastrošnost

Image
Foto: Vijesti.hr

Bandićeva rastrošnost

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo