BANDIĆ: / 'Zašto se od vjeroučitelja Bagarića radi krizna situacija? Uvodi se informatika da bi se istjerao vjeronauk!'

Image

'Netko je čin pojedinca pretvorio u kriznu situaciju. Postavljam pitanje zašto neki od riješenog slučaja Bagarić rade kriznu situaciju? Zašto se pridružuju progonu vjeroučitelja i Crkve?

11.1.2018.
12:03
VOYO logo

Milan Bandić se danas na konferenciji za novinare svoje Stranke rada i solidarnosti osvrnuo na uvođenje informatike kao obveznog predmeta u školama, ali i na vjeronauk i nedavni skandal oko vjeroučitelja koji je učenicima predavao o nasilju, ubojstvima hrvatskih političara koji mu ne pašu, nabijanju glava na kolac, a pohvalio je i ratnog zločinca Ratka Mladića. Bandić kaže da najoštrije osuđuje govor vjeroučitelja Bagarića, no kaže da se takvo što ne smije poistovijetiti s nastavom vjeronauka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zašto se pridružujete progonu vjeroučitelja i Crkve?'

'Netko je čin pojedinca pretvorio u kriznu situaciju. Postavljam pitanje zašto neki od riješenog slučaja Bagarić rade kriznu situaciju? Zašto se pridružuju progonu vjeroučitelja i Crkve? Ovo nije govor svih vjernika nego jedne osobe. Ovo je tipična politizacija i tražimo od svih stranaka da se ograde. Zalažemo se za slobodu i čuvanje svih vrijednosti', kaže Bandić i dodaje da 'netko vlada medijima jer je pretvorio kurikularnu reformu u revolucionarnu parolu'. 'To je opasno. To je panika, pa nije panika jedan Bagarić. Dali su reformi izvanzemaljski smisao. Sad vi postavite pitanje tko je to i što se događa. Jedina zdrava institucija države koja je ostala još na okupu je obitelj. Kad obitelj rastočimo onda nema ove zemlje. Po kojem zakonu je uvedena informatika, osim da istjeramo vjeronauk pa uvedemo informatiku i od toga smo napravili misu, udri po vjeronauku, vjeroučiteljima i Kaptolu zbog jedne neodgovorne osobe', rekao je.

Image
VJEROUČITELJ KOJI JE SABLAZNIO HRVATSKU DOBIVA I PODRŠKU: /

'Učenik treba dobiti opomenu zbog neovlaštenog snimanja na nastavi'

Image
VJEROUČITELJ KOJI JE SABLAZNIO HRVATSKU DOBIVA I PODRŠKU: /

'Učenik treba dobiti opomenu zbog neovlaštenog snimanja na nastavi'

Bandić: 'Sve skupa ima jedan cilj: kako zatrti nacionalni identitet'

Bandić je rekao da oni koji okupiraju javni prostor, ne ostavljaju mjesta za prava pitanja, a smatra da je obrazovni sustav monopoliziran od interesnih skupina. 'Uzurpirajući medijski prostor, provodi se nabava računalne opreme bez natječaja. Skriva se samovolja i partikularni interesi određenih političkih stranaka. Kome je u interesu u Hrvatskoj, kome može pasti na pamet da postupak pojedinca koji je nedopustiv? Imam osjećaj da sve skupa ima jedan cilj, kako zatrti nacionalni identitet. Mislim da je ovo prilika da se stvari prepoznaju i iščupaju u korijenu', rekao je Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji je sudjelovala i zastupnica u Gradskoj skupštini Gordana Rusak, koja je postavila pitanje o učiteljima informatike. 'Hoće li se provjeriti kompetencije tih ljudi? Za informatiku treba ozbiljno predznanje iz matematike. Budu li učenici znali više od nastavnika, nećemo napraviti ništa', rekla je Rusak.

Image
Foto: Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gordana Rusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo