'Bio sam dobar dečec' / Bandić provjerio hoće li biti udžbenika za sve školarce pa otkrio kakav je on bio đak

Ide li sve prema planu te hoće li već od prvoga dana djeca imati pune torbe provjerio je gradonačelnik Milan Bandić

29.8.2018.
19:48
VOYO logo

Zagrebački osnovnoškolci i srednjoškolci, ali i njihovi roditelji, imaju jednu brigu manje - udžbenike. Sve njih koji školu pohađaju u Zagrebu, ali i drugim gradovima, a tu im je prebivalište, kao i do sada na klupama čekaju besplatne knjige.

Ide li sve prema planu te hoće li već od prvoga dana djeca imati pune torbe provjerio je gradonačelnik Milan Bandić, koji je od ranog jutra po školama raznosio vrećice i pakete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih bio sretan ko malo prase kada bi ljudi u Hrvatskoj konačno shvatili da bez znanja i obrazovanja nema moderne i demokratske Hrvatske", rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

"Bili smo u jednoj od 200-tinjak zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i mogu reći da sve one spremno očekuju 3. rujna i sto tisuća učenika koji će doći", kazao je Ivica Lovrić, pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komplet za 1. razred trogodišnje strukovne škole roditelji bi u knjižarama platili oko 1000 kuna. Ovako je iz gradske blagajne izdvojeno 60 milijuna kuna za sve. 

"To je samo pitanje prioriteta. Lažu svi koji kažu da nema novaca. U Zagrebu smo mi našli novce", poručuje Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bi ta brojka bila i manja da se može iskoristiti više rabljenih prošlogodišnjih udžbenika, no takvih je među ovim gomilama, tvrde iz Grada, očuvana samo 1/4. 

"Moramo biti zemlja znanja, bez znanja ćemo propasti. Moramo ulagati u znanje, moramo ulagati u djecu i tu djecu usmjeriti i odgojiti da ostanu u Hrvatskoj", rekao je Ivan Kljajo, ravnatelj OŠ Julija Klovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam bio puno bolji čovjek kad sam bio mali. Ja sam bio dobar dečec, odličan učenik, imao sam 5.0", otkrio je Bandić.

A da budu što bolji stručnjaci nakon školovanja, na učenicima koji će od ponedjeljka sjediti u ovim klupama, jest da izvuku što više mogu iz ovih udžbenika dok i do njih ne dođe "Škola za život".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo