BANDIĆ PREKO NOĆI ODLUČIO PODIJELITI 35.316 LAMPAŠA: / 'Je li to Šegoti ili nekom njegovom frendu ostao višak na lageru?'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u posljednji je trenutak odlučio građanima podijeliti 35.

17.11.2020.
10:17
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednici 218 mjesnih odbora u Zagrebu u ponedjeljak su ostali šokirani obaviješću zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako će u njihove odbore stići po 162 lampaša koja bi trebalo podijeliti građanima kako bi se obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tako će ukupno biti podijeljeno 35.316 lampaša.

"Ne znam ni kako ću nositi 162 lampaša koje trebam podići u Vijeću gradske četvrti. Trebali bi staviti obavijest na mjesne odbore da ih građani mogu podići, ali tamo nitko ne prolazi", rekao je za 24sata jedan od predsjednika mjesnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je poznato kako je Bandić u kampanji za sedmi mandat u metropoli. Tjednima već obilazi mjesne odbore, a sada je u posljednji trenutak odlučio zagrabiti u gradsku blagajnu kako bi građanima velikodušno omogućio dostojanstveno obilježavanje Dana sjećanja, opterećeno zabranama većih okupljanja zbog epidemiološke situacije, iako se još od početka godine zna da je to državni praznik. On sam će u utorak navečer odati počast paljenjem lampaša Ulici Grada Vukovara, kod spomenika Franji Tuđmanu.

Image
VLADA I STOŽER DOGOVORILI: /

U koloni u Vukovaru bit će 500 ljudi; evo kakve će mjere vrijediti i kako takvu odluku objašnjava Capak

Image
VLADA I STOŽER DOGOVORILI: /

U koloni u Vukovaru bit će 500 ljudi; evo kakve će mjere vrijediti i kako takvu odluku objašnjava Capak

Nabava bez natječaja?

Ako se uzme da je cijena jednog lampaša 10 kuna, ispada da je za njih potrošeno 353.160 kuna, a sumnjiv je i način na koji su lampaši kupljeni. Naime, i prodavači su dobili obavijest u posljednji čas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili su imamo li sedam tisuća lampaša. Mi nećemo u tome sudjelovati, moj princip je da je trebao biti objavljen javni poziv pa da svi ponude sa svojom cijenom i neka pobjedi najbolji. Ali ovdje se očito radi na brzinu i tko zna koliko će Zagreb platiti sve to, jer, recimo, mi nismo proizvođači, nego ih prodajemo", rekao je jedan od onih koji su dobili obavijest.

Šegotina ostavština

Grad Zagreb zasad još nije odgovorio na upit medija po kojem su principu i cijeni kupljeni lampaši. No, zato je u svojoj reakciji bio brži gradski zastupnik i kandidat za gradonačelnika, Renato Petek. On smatra da sve ima veze s nedavnom smjenom Patrika Šegote s mjesta voditelja Gradskih groblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li to Šegoti ili nekom njegovom frendu ostao na lageru višak lampaša, pa se jučer organizirala stihijska akcija bez jasnog cilja?", pitao se Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo