Bandić otkrio nove cijene karata u javnom prijevozu!

30.9.2013.
12:50
VOYO logo

Gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji za novinare u gradskom poglavarstvu u ponedjeljak kazao novinarima da će sve karte za javni prijevoz od utorka koštati 10 kuna, bez obzira na to jesu li kupljenje u vozilu ili na kiosku. Bandić je kazao i da će dnevna karta koštati 30 kuna.

Najavio je i da će se poboljšati kontrola švercanja po tramvajima i autobusima, a o vraćanju usluge plaćanja karte mobitelom nije dao nikakve prognoze - nastoje se utvrditi načini zaštite od "švercanja". Cijene mjesečnih i godišnjih karata za đake, umirovljenike, zaposlene i studente se ne mijenjaju, kazao je zagrebački gradonačelnik, međutim, kazao je i da će se pojeftinjenje, ako se pokaže uspješnim na primjeru dnevnih i jednokratnih karata, proširiti za sve vidove karata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski redari u tramvajima

Kontrole će biti znatno rigoroznije, najavio je Bandić, a moguće je i da se neće otvarati sva vrata za ulaz.

"Mi smo u preustroju odlučili da više neće biti prometnog i komunalnog redarstva, nego će biti gradsko redarstvo. Jedan dio ljudi će biti tehnološki višak i radit će taj posao, što je častan i pošten posao", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče sustava naplate karata i kontrole, Bandić je kazao da se Zagreb vodi primjerima Beča i Praga. A novi kontrolori će nadgledati i one koji jedu, piju, ometaju druge putnike, ulaze kad je tramvaj pun i slično za što su, po novome, propisane kazne između 500 i 800 kuna. Na taj iznos su porasle i kazne za švercanje, ali se može proći jeftinije ako se odmah plati 250 kuna.

Bez komentara na goruća pitanja u Holdingu

O efikasnosti i eventualnom povećanju prihoda zbog izmjena u sustavu gradske će vlasti reći više za mjesec dana na novoj konferenciji za medije. Na ovoj, pak, nije bilo govora o najvažnijoj temi vezanoj za Holding i Grad Zagreb - privatizaciji pojedinih gradskih komunalnih poduzeća nakon izdvajanja iz Holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je burno reagirao kada mu je postavljeno pitanje o tome - napao je novinara koji mu ga je uputio te najavio zasebnu presicu unutar idućih mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo