radi 'najljepši park u gradu' / Bandić pod okriljem noći krenuo s radovima na Savici, neki građani u šoku: 'Opet radi bez konzultacija'

Nakon što je grad odustao od izgradnje crkve u parku na Savici, jutros su počeli radovi na uređenju toga parka

19.4.2017.
10:30
VOYO logo

Nakon što je grad odustao od izgradnje crkve u parku na Savici, jutros su počeli radovi na uređenju toga parka.

"Pokušalo se mirno napraviti park i crkvu. Nisu se mogli pomiriti stavovi. Ostao je park kojeg ćemo urediti na najbolji mogući način. Bit će najljepši park u Zagrebu", rekao je gradonačelnik Bandić predstavljajući projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju su bili i predstavnici inicijative Čuvajmo naš park, te upozorili kako grad ponovno radi bez konzultacija s građanima i Mjesnim odborom. Ističu kako nije proveden ni natječaj za projekt uređenja. 

"Ovo je bila jedna noćna akcija, došli su bageri po noći, označili sve, tabla je postavljena sinoć s prekrasnim planom ovdje", rekao je Sanjin Đukić, a nadovezao se Igor Kramarić. On tvrdi da je tvrtka zadužena za projekt osnovana prije tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahtjevamo da se uključe krajobrazni arhitekti koji jedini mogu dati kvalitetan sud i planirati što se ovdje treba napraviti. Zašto inače izlazimo na glasanje, ako se isključi Mjesni odbor", dodao je Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo