stručnjak o gafovima gradonačelnika zagreba / 'Bandić i u izazovnim trenucima ne odustaje od osebujne i rubno skandalozne komunikacije'

Image
Foto: PIXSELL

'Redovito se poziva na svoje višedesetljetno stolovanje glavnim gradom kao opravdanjem da može govoriti što god hoće'

15.4.2020.
9:56
PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu je jučer oko 10 sati poginuo radnik kad je pao s krova u četvrti Trnje. Ta informacija je objavljena na redovitoj konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

I dok je zamjenik ravnatelja PU zagrebačke Dubravko Teur izvijestio da je oko 10 sati poginuo radnik jednog poduzeća koji je radio na sanaciji krovišta u Trnju te je pozvao vlasnike poduzeća, odgovorne osobe i djelatnike da obavezno poduzmu mjere samozaštite, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što je visoko dva metra je opasno", rekao je Bandić i potom, ispričao kako je on kao mladić skakao sa sedam - osam metara: "Za mene kad sam imao 19 godina nije bilo opasno skočiti ni sa sedam, osam metara. K'o mačak bih se dočekao. Sad da skočim s tri metra strgao bih obje noge. Sve u svoje vrijeme. Ne karikiram nego iluzorno opisujem situaciju"...

Nastavio je tako Bandić s verbalnim biserima otkako je Hrvatsku i Zagreb zadesio koronavirus, a usred svega, glavni grad pogodio razorni potres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena linija

Komunikacijski stručnjak Gordan Turković o Bandićevom načinu komunikacije nema pozitivno mišljenje:

"Milan Bandić i u ovakvim izazovnim trenucima, kako za čitavu državu, tako i za Zagreb, ne odustaje od svoje komunikacije koja je, blago rečeno, osebujna i rubno skandalozna", kaže Turković i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dojma sam da on svoje verbalno gafove uopće ne doživljava kao takve, a redovito se poziva na svoje višedesetljetno stolovanje glavnim gradom kao opravdanjem da može govoriti što god hoće. Ne znam tko mu je uručio takav certifikat, kaže naš sugovornik ističe da vjeruje kako bi Bandić prvi trebao znati da se ljudima na takvim pozicijama važe svaka svaka riječ te da nisu uvijek primjerene njegove anegdote.

"Poput ove da je "s 19 godina za njega nije bilo opasno skakati ni sa sedam ili osam metara". Sve to dok komentira nesretni pad radnika s krova prilikom sanacije. Postoji određeni stil komunikacije koji gaje čelnici poput g. Bandića, ali čak bi i oni konačno trebali naučiti gdje se nalazi crvena linija koju jednostavno ne smiju prijeći", naposljetku će Gordan Turković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo