BANDIĆ ĆE BRUNI ESIH DATI PONUDU KOJA SE NE ODBIJA? / 'Ako je to uvjet da nas podrži u Skupštini, neće biti problema'

Image

U drugom krugu lokalnih izbora u Zagrebu borit će se dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i HNS-ova kandidatkinja Anka Mrak Taritaš.

22.5.2017.
10:11
VOYO logo

Naime, Bandić je osvojio 30,87 posto glasova, odnosno njih 101.828, dok je Mrak Taritaš osvojila 24,28 posto - 80.756 glasova.

Bandićeva lista je i prva što se tiče Gradske skupštine, osvojila je 23,09 posto glasova, što znači da bi u konačnici ta lista mogla imati 15 mandata. Za većinu od 26 ruku u Skupštini Bandić će ponovno morati pronaći partnere, a za to mu nije dosta HDZ koji je osvojio 11,93 posto glasova, odnosno sedam mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao ostale na suradnju

Bandić je u svojem sinoćnjem govoru već pozvao na suradnju protivnike koji su prešli izborni prag te izjavio kako će se osobno boriti da naprave veliku koaliciju.

'Zagreb to zaslužuje', kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ne uspije li složiti veliku koaliciju, neće baš imati mnogo prostora za suradnju. SDP je već izjavio kako neće s njim, a Sandra Švaljek rekla je kako u drugom krugu neće podržati nikoga. Bandiću stoga preostaje HDZ i lista Brune Esih koja će navjerojatnije imati pet mandata u Skupštini.

'Zašto ne bismo mogli s HDZ-om?'

Šef gradskih financija Slavko Kojić rekao je kako nema zapreke te se zapitao zašto ne bi mogli s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema razloga da se ne ponovi koalicija s HDZ-om, ali da će biti problem sastaviti većinu, bit će. Nije nemoguće da proračun padne pa da za pola godine opet imamo izbore', kazao je Kojić.

Na upit o koaliciji s Brunom Esih, Kojić nije htio mnogo odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni preimenovati Trg maršala Tita?

'To ne znam, prepuštam to čelništvu stranke', rekao je te dodao da ako njihov uvjet za potporu bude izmjena imena Trga maršala Tita u Kazališni trg, to neće biti problem, prenosi tportal.

'Mislim da im u tome neće biti problem udovoljiti', zaključio je Kojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo