Ban Jelačić i kralj Tomislav 'u raljama' Kara(č)marka

Pripadnici Društvene Mreže Građana osmislili su šaljivi performans kojim su željeli ukazati na apsurdnost istraga koje pokreće Karamarko.

8.11.2011.
12:44
VOYO logo

"Ministru je trebao veći izazov. I onda ga je našao. Saznali smo, naime, da je ministar baš gledao serijal Hrvatski kraljevi i shvatio da nije sve što je kralj Tomislav činio bilo baš uredu. Uzrujao se, zabuljio se u ekran prijeteći onim svojim pogledom, sav u nevjerici. Dosjetio se i da je kralj Tomislav kamen temeljac hrvatske državnosti kao i antifašisti pa je odlučio udariti", stoji u priopćenju kojeg su sastavili aktivisti Društvene Mreže Građana.

Kažu kako je Karamarko htio odmah krenuti, pa je poslao svoje policajce da nadziru osumnjičenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No poslao ih je na Trg bana Jelačića. Greškom, naravno", stoji dalje u priopćenju.

Da ne bi priznao da nema pojma što radi, ministar se sjetio kako je baš taj ban Jelačić također dobra meta za njegove istraživačke radove, s obzirom na grozote po kojima ga pamte u Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučio je poslati još jednu ekipu na teren, ovaj put na Trg kralja Tomislava. Sada su oba ova osumnjičenika za ratne zločine pod nadzorom zbog opasnosti od bijega - obojica sjede na sredstvu za bijeg", stoji dalje u priopćenju.

Dodaju kako su u blizini ovih "zločinaca" i specijalci spremni uskočiti s obzirom da oba sumnjivca "posjeduju hladno oružje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istraga je u tijeku, a doznajemo kako policija u slučaju kralja Tomislava već raspolaže s nizom svjedoka pokajnika, koji će dati svoj iskaz odmah nakon što kao i ostali mrtvaci glasaju na izborima za HDZ", zaključuju na kraju u svom ironičnom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike