KOME SE SMIJEŠI FINALE? / 'Balkanski lobi' je potpuno zakazao na Eurosongu

U finalu Eurosonga nećemo vidjeti nijednu zemlju iz naše regije. To je prvi put u posljednjih 20 godina da je takozvani balkanski lobi potpuno zakazao, a dovoljan broj glasova nije uspjela prikupiti ni makedonska zvijezda Esma Redžepova.

17.5.2013.
18:18
VOYO logo

Ispadanje Makedonije i slavne Esme Redžepove iz finala 58. Eurosonga dovelo je do velikog preokreta na eurovizijskoj ploči - Balkan po prvi put u posljednjih 20 godina nema svog predstavnika u finalu ovog glazbenog natjecanja. Ipak, makedonska diva je ponosna jer je, unatoč ispadanju, ispunila svoj eurovizijski cilj!

"Ovo je povijesni trenutak da se na Eurosongu pjeva na romskom jeziku", rekla je Esma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjevalo se sinoć na sve moguće načine, a za bodove se borilo svim sredstvima - vrućim haljinicama, plagijatima, pa čak i pravim muškim falsetom.

Koliko vam god možda bio smiješan, Rumunj je izborio subotnje finale, a osim njega, to je uspjelo još devetorici veličanstvenih, koji su nakon bodovanja od sreće jedva došli do daha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj je nevjerojatan, suze mi teku niz lice... Sretna sam, sretni smo", rekla je predstavnica Finske Krista Siegfrieds.

"Laknulo mi je, sad se mogu vratiti u Norvešku uzdignute glave. Ponosna sam na ekipu, bilo je predivno! Atmosfera u areni je nevjerojatna, to je najveći nalet adrenalina kojeg sam u životu osjetila", izjavila je norveška predstavnica MargaretBerger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj će adrenalin u subotu osjetiti još šest zemalja s izravnim prolaskom u finale. Njemačku ove godine predstavlja nekadašnja dance atrakcija s vrhova top lista.

"Na početku smo imali nekoliko problema, cipele su mi bile prevelike, a haljina preduga, morali smo to promijeniti. Ali zvuk je uvijek jako dobar, a pokusi ovdje funkcioniraju tako da nakon izvedbi idete u sobu za gledanje, pratite sve na televizoru i možete odlučiti o efektima koje možete koristiti. Zasad smo zadovoljni s tim", rekla je Cascade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljna je i glazbena legenda BonnieTyler, koja je na probi u Malmoeu po prvi put u životu za vrijeme nastupa koristila slušalice.

Legendarna Bonnie u Švedskoj uči koristiti glazbenička pomagala, a ostale zemlje neumorno lobiraju do posljednjeg trenutka. Ovogodišnji Eurosong, naime, nema jasnog favorita, ali politika je i više nego jasna - bodovi se i dalje dijele susjedima ili još gore, glavnim cirkusantima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo