čopor pasa / Balada o zaklanim ovcama u Svetom Ivanu Zelini: psi lutalice ubili 42 ovce

Uznemirujuć poziv jedne mlade stočarice, psi su joj zaklali 42 ovce. Sve se događa u Svetom Ivanu Zelinu gdje ne mogu stati na kraj psima lutalicama

11.10.2017.
22:51
VOYO logo

Čak tri puta u posljednjih mjesec dana napali su stado ovaca. Najgori napad dogodio se prije tri dana. U njemu su stradale 33 ovce.  

"Kakav ste prizor zatekli. Grozan, falila su im crijeva, butina, oguljena koža, sve puno krvi...bila je to velika borba koja je trajala cijelu noć", rekla je Marija Popović, vlasnica ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnica zna da su to učinili psi, jer ih njih zatekla na mjestu zločina.

"Ti psi rade probleme cijelu noć, onda zaspu pored leševa. Uznemire se tek kad bi dođemo. Oni navaljuju i na ans. Bilo je prestrašno vidjeti hrpe leševa i pse pored njih, navale na nas i onda odu u šumu", rekla je Marija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratrgali su ogradu, a tek onda ovce.

Do prije mjesec dana na gospodarstvu u mjestu blizu Svetog Ivana Zeline bilo je 85 ovaca, ostalo ih je 43, i sada se boje čak i vlasnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest pasa koji su napali Marijine ovce veterinari su ulovili. Dva su imala čip, odnosno vlasnika i vodila su se kao "nestala" pa su njihova zlodjela iznenadila i vlasnike, a naposlijetku su Mariji morali financijski nadoknaditi štetu. Međutim, većina pasa koji napadaju stada su lutalice.

"Oni vam se skupe u hordu, naprave čopor i udruže se šumom, lutaju i kad su gladni idu za jelom", rekao je Ivan Pelko, veterinarska stanica Sv. Ivan Zelina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj godini u Zelini je omamljeno, a zatim zbrinuto u azil 50-ak pasa. Psi lutalice u ovom gradu nadomak Zagreba sve su veći problem. 

"Mi ćemo i dalje loviti pse koje zateknemo, apeliramo na sve službe koji nešto mogu poduzeti lovce i policiju da reagiraju, nije cilj da se psa likvidirta nego da se smjeste u azil", rekao je Hrvoje Koščec, gradonačenik Sv. Ivana Zeline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mariji je učinjena šteta veća od 50 tisuća kuna.

"Danas su sve ovce cijepljene, dobila sam karatenu ne smije ništa na farmu ni s farme, tek onda ćemo znati na čemu smo", rekla je Marija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I psihički i finacijski je na izmaku snaga. Svaku noć se pita koliko će ovaca sutra ujutro nedostajati.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo