BAHATOST SABORSKOG ZASTUPNIKA: / Progurao se preko reda pa pitao 'Znate li vi tko sam ja?'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Urednica portala Rijeka danas Sanja Perinić Švorinić našla se nedavno u situaciji u kojoj se danas svaki 'obični' građanin Republike Hrvatske može prepoznati.

24.2.2016.
10:36
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Naime, čekala je pristojno u redu s grupom sudskih tumača na Županijskom sudu u Rijeci kada se u jednom trenutku ispred njih pojavio muškarac koji je, bahato i u maniri saborskog zastupnika koji ulazi u banku, zaobišao formalnost i preko reda obavio što je morao.

Ispostavilo se da je riječ o novom saborskom zastupniku vladajuće koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U crnoj košulji

Reagiranje urednice Rijeke danas prenosimo u cijelosti:

" 'Znate li vi tko sam ja?' upitao me danas gospodin s fotografije na hodniku 3. kata Županijskog suda u Rijeci nakon što sam ga pitala zašto je zaobišao 15-ak sudskih tumača i preko reda otišao u sobu broj 4 produžiti imenovanje za stalnog sudskog vještaka. Naime, danas je kod predsjednika Županijskog suda u Rijeci 15-ak stalnih sudskih tumača položilo prisegu nakon koje su u sobi broj 4 kod službenice suda morali obaviti formalnosti oko imenovanja. Sudski tumači su ulazili u sobu jedan po jedan, a tamo im je ljubazna službenica suda objasnila daljnje korake, deponirala potpise i mjerila promjere pečata (da, dobro ste pročitali) ne bi li se uvjerila da odgovaraju promjeru od 38 mm, koji propisuje Pravilnik o radu stalnih sudskih tumača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro je stigao i gospodin s fotografije, u crnoj košulji i s vječno ozbiljnim izrazom lica, u pratnji jedne žene i još jednog muškarca u crnoj košulji. Iznenađeni redom na čijem su se kraju našli otišli su u sobu tajnice predsjednika Županijskog suda, nakon čega ih je ona preko reda, mimo 15-ak sudskih tumača, uvela u sobu broj 4. Na ciničan upit: “Idete li vi to preko reda?“ vječito ozbiljni gospodin u crnoj košulji rekao je: “Ne idem! Samo slijedim gospođu.“ Gospođa tajnica uvela je društvance u sobu broj 4, a na pitanje zašto su crnokošuljaši ušli preko reda odgovorila je: “Oni su doktori! Moraju operirati!“ A mi ostali smo (samo) profesori jezika, prevoditelji i poduzetnici i (samo) moramo predavati, prevoditi i voditi svoje biznise?

"Drago mi je što ne živim više u Hrvatskoj"

Nakon 10-ak minuta gospodin s fotografije izašao je iz sobe broj 4. Pretpostavljam da su i njemu mjerili promjer pečata i provjeravali odgovara li Pravilniku. U prolazu sam ga upitala zašto je ušao preko reda. Ostao je vidno zatečen mojim pitanjem. Izgledalo je kao da cijeli život svuda ulazi preko reda i baš danas ga je netko prvi put upitao zašto. Na moje pitanje odgovorio je: “Je znate vi tko sam ja?“. Ja sam odgovorila protupitanjem: “Znate li vi tko sam ja?“ On je ponovio: “Znate li vi tko sam ja? Moje ime i prezime svi znaju?“ na što sam ja odgovorila: “E pa sad ćete i vi znati moje.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako mi je drago što ne živim više u Hrvatskoj”, komentirala je prevoditeljica koja je iz Švicarske došla produžiti svoje imenovanje na sljedeće 4 godine.

Tako smo se u hodniku na 3. katu Županijskog suda upoznali gospodin u crnoj košulji Ivan Kirin, liječnik i novopečeni saborski zastupnik u novom sazivu Hrvatskog (državnog?) sabora, koji je izabran s koalicijske liste HDZ-a, inače član Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, i ja, Sanja Perinić Švorinić, profesorica engleskog jezika i književnosti, suvlasnica centra za strane jezike u Rijeci i urednica portala Rijeka danas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo