sastaje se predsjedništvo HDZ-a /

Bačić: 'Ne vidim odgovornost ministra Krstičevića u nabavi izraelskih F-16. Sa SDSS-om dobro surađujemo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Dobro je da manjinci budu sastavni dio većine kako bi se provodili projekti koji idu ka zaštiti njihovih prava", rekao je Bačić

14.1.2019.
17:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U 17 sati u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma počela je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Pri dolasku u središnjicu Andrej Plenković, premijer i predsjednik HDZ-a, najavio je "temeljitu analizu" da te će više reći po završetku sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim odgovornost ministra Krstičevića u procesu koju je danas završen. Bitno je da je odlučeno da će se ići s novim natječajem ili po drugom modelu u nabavku zrakoplova. Odgovornost je bila na državi Izrael da osigura odobrenje od SAD-a da se mogu isporučiti zrakoplovi, dakle to nije na hrvatskoj strani pa ni na ministru Krstičeviću." kazao je predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić.

Na upit da komentira današnju konferenciju za medije vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji je doveo u pitanje koaliciju SDSS-a s HDZ-om na razini države, Bačić kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna se i stav premijera i nas u HDZ-u da za zločine počinjene u Vukovaru trebaju počinitelji odgovarati. SDSS je dio vladajuće većine, ali to ne znači da Vlada ili institucije na bilo koji način opstruiraju provođenje istraga koje bi dovele do počinitelja tih djela. Jasna je pozicija Vlade i HDZ-a prema zločinima koji su počinjeni u Vukovaru. Mislimo da dobro surađujemo sa SDSS-om. Dobro je da manjinci budu sastavni dio većine kako bi se provodili projekti koji idu ka zaštiti njihovih prava", rekao je Bačić.

Na pitanje hoće li na sastanku biti razgovora o prebjezima u Bandićev klub, ministar Kuščević kaže kako to nije predviđeno.

"Mi smo demokratski raspoloženi, možemo o svemu razgovarati, ali nisu to teme za danas. Počinje zasjedanje Sabora, razgovarat ćemo o svim zakonskim prijedlozima. Ne mislim da je to top tema za koalicijski sastanak, čut ćemo partnere pa ćemo razgovarati o svemu. Vjerujem da će svi zastupnici kojima je stalo do dobrobiti Hrvatske podržati sva dobra rješenja koja Vlada uputi u Sabor. Gospodin Dumbović je jasno kazao kako i dalje podržava Vladu iako više nije u klubu. Gospodin Pupovac je dobro svjestan svega što Vlada radi za naše sugrađane bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Koliko imam informacija, podrška je nedvojbena", rekao je ministar Lovro Kuščević.

Vladimir Šeks nije htio komentirati prebjege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih o tome radije drugom prigodom", kratko je uzvratio novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo