'RAZUMIJEVANJE SLAVENSKIH DUŠA' / Azimov: 'Nema ni govora da se Rusija odnosno Sberbank povlače iz Agrokora'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Znate i sami – vašu slavensku dušu nitko neće bolje razumjeti od nas Rusa', poručio je ruski veleposlanik

1.2.2019.
21:38
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

''Nema ni govora da se Rusija odnosno Sberbank povlače iz Agrokora. Budite sigurni. Stanje je apsolutno stabilno. Druga je stvar ekonomija i mogućnost da se udio, kad mu vrijednost bude najviša proda. No, danas o tome nema govora. Štoviše, Rusija je spremna Hrvatskoj davati i nove kredite i biti veliki investitor u vašu privredu. No, vaše tvrtke i Vlada su protiv toga da Rusija bude strateški partner. Okrećete glavu od te mogućnosti'', ustvrdio je Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj.

'Ja tvrdim da su ruske investicije u Hrvatsku veći potencijal od svih investicija koje su EU i SAD zajedno spremni investirati u Hrvatsku. Uostalom, pa znate i sami – vašu slavensku dušu nitko neće bolje razumjeti od nas Rusa. Nemojte se zanositi kako je razvoj bez Rusije moguć – ne, suprotno strateško partnerstvo s Rusijom od vitalnog je značaja za sveukupni razvoj Hrvatske'', naglasio je Azimov u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da ''novu uspostavu dijaloga prije svega treba zahvaliti hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović''. ''Ona je iznimno mnogo i jednako toliko pozitivno utjecala na oživljavanje naših odnosa. I vidite, odmah je krenulo, a pozitivni se pomaci posebno pozitivno ogledaju na ekonomskom planu. Vaša je predsjednica poslala nedvosmislenu poruku kako Hrvatska itekako želi surađivati s Rusijom, kako u njoj vidi iznimno značajnog partnera'', pohvala je koju je uputio i političkoj hrabrosti hrvatske predsjednice ruski veleposlanik, koji je stigao na godišnju skupštinu riječkog ogranka Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo