'danas je tužan dan' / Avenati nakon puštanja iz policije: 'Lažu vas, nisu mi dozvoljavali da vidim Cesarea, niti da ga čujem na telefon gotovo godinu dana'

Image
Foto: Screenshot (Youtube)/Ivo Cagalj/PIXSELL

'Sve u svom životu sam stavio u drugi plan samo da bih mogao biti sa svojim sinom', poručio je Avenati u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju

9.2.2018.
8:00
Screenshot (Youtube)/Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Talijan Alessandro Avenati dao je intervju za Slobodnu Dalmaciju u kojoj poručuje kako je 'ovo je tužan dan'.

"Jedna osoba je žrtva laži, nasilja i bijesa, a to nisam ja niti je Nina. To je jedan osmogodišnji dječak koji sada već predugo živi na način na koji nije zaslužio", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avenati govori kako se dječak prilikom zadnjeg njihovog susreta tresao od straha.

"Zaustavimo se i počnimo konačno misliti samo isključivo na njega, dajmo mu oca, organizirajmo se i dajmo mu da ima i majku. U svakom slučaju, vratimo mu radost i veselje. Kako taj dječak može ići u školu i živjeti kao da nema oca, a ima ga, i to oca koji ga želi i traži. Sve u svom životu sam stavio u drugi plan samo da bih mogao biti sa svojim sinom", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugogodišnja mučna potraga za sinom Cesareom koji je odveden od njega u dobi od godinu dana, borba s pravnim institucijama koje mu na papiru daju za pravo, a u stvarnosti se svojim (ne)postupanjem izruguju zdravom razumu, ostavile su na njega traga. Nakon razgovora s novinarima, uspio se vidjeti sa sinom tijekom poslijepodneva u jednoj splitskoj igraonici, što je bio prvi susret nakon gotovo godinu dana.

Na pitanje je li zaista iskoristio samo četiri dana od 104 u kojima je mogao vidjeti sina, Avenati odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi se dozvoljavalo da ga vidim. Posljednji put, prije srijede, vidio sam ga u ožujku 2017. godine. Nismo se ni čuli, jer kada bih zvao kazali bi mi ili da ga nema, ili da spava, ili da je bolestan. Drugi problem je što Cesare i dalje, unatoč odluci suda, ne uči talijanski, tako da je razgovor telefonom otežan. Kada se vidimo uživo, u direktnom kontaktu, puno je lakše jer razumije sve šta mu govorim, iako ne govori jezik države u kojoj je rođen", rekao je Avenati u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju koja ga u cijelosti objavljuje u svom sutrašnjem tiskanom izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo