Vikend u prirodi / Art Festival Zen Opuzen: festival ulične umjetnosti, edukacije i glazbe u netaknutoj prirodi

Image
Foto: Art Festival Zen Opuzen/Facebook

Ulaz na festival je besplatan, a svi željni vikend avanture u prirodi mogu u zagrebačkom Art Park-u nabaviti karte za prijevoz, smještaj, hranu i ostale aktivosti

26.6.2017.
12:20
Art Festival Zen Opuzen/Facebook
VOYO logo

Sanjate o vikendu u prirodi, o umjetničkoj koloniji u prekrasnoj vegetaciji neretvanske delte? Vrijeme vam je onda da posjetite Opuzen, koji već treću godinu za redom priređuje feštu ulične umjetnosti, edukacije i glazbe kroz Art Festival Zen Opuzen.

Ovo će trodnevno događanje od 30. lipnja do 2. srpnja 2017. okupiti poznate ulične umjetnike iz zemlje i regije i oživjeti fasade Opuzena. Domaća ekipa umjetnika koju predvode Lonac, Lunar, Modul, Bare, Hana i mnogi drugi, udružit će snage s kolegama iz Francuske, Srbije i Bosne i Hercegovine da bi ukrasili opuzenska pročelja i zidove nepovratno transformirajući Opuzen u ''Galeriju na otvorenom''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema se i bogat popratni program na opuzenskim ulicama i gradskim parkovima. Mane Mei će nam predstaviti svoje popularne radionice „štampanja“ stiroporom po majicama, umjetnica Artitude će Papier mache tehnikom modeliranja izrađivati šašave životinje, dok će osječki kipar Nikola Faller od slame izrađivati monumentalne skulpture. Nikolina Majdak upriličit će radionicu glume i žongliranja, dok će u večernjim satima biti organizirane dječije predstave na radost najmlađih posjetitelja, a legendarni redatelj Žare Batinović imat će izložbu fotografija ''Iz ruke''.

Ritam noćnim zabavama ''udarat'' će psihodelični surf rock band Dog's Beach, glazbenik i performer Zoran Jambrešić, DJ-evei Kuna u Oblacima, ZAK, Kozmo kao i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji izvođači pomno su odabrani, ne samo zbog impresivnih uradaka, nego i zbog njihove društvene uključenosti i poruka koje šalju putem svojih djela  - poruke veselja, međusobnog poštovanja i konceptualnog rada kroz koji zajednica dobiva znatan pozitivni impuls na više razina.

Zen Opuzen je festival koji u svoj program aktivno uključuje zajednicu i otvara svoje trgove, škole i ulice svima koji žele bolje upoznati život i običaje neretvanskog kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaz na festival je besplatan, a svi željni vikend avanture u prirodi mogu u Art Park-u nabaviti karte za organizirani prijevoz, smještaj, hranu i ostale aktivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo