ARSEN BAUK: / 'Za HDZ nisu glasali niti njihovi birači'; Objavio kako su osvojili Zagreb i odmah progovorio o budućim koalicijama

Image
Foto: Pixsell

Predsjednik saborskog odbora SDP-a Arsen Bauk dao je svoje viđenje o trenutnim rezultatima u izlaznim anketama

26.5.2019.
22:07
Pixsell
VOYO logo

Arsen Bauk nije niti bio na kandidacijskoj listi SDP-a za Europski parlament, no to ga nije spriječilo da se bavi izbornom matematikom.

"Ako je točan podatak o izlasku, negdje oko 30 posto i izborni rezultat HDZ-a od 23 posto, onda je jasno da nisu ni svi njihovi birači glasovali za HDZ. Jedina stranka iz vladajuće koalicije je HDZ, a svi ostali su im pomogli, jer da nije bilo SDSS-a, Neovisnih i ostalih možda bi oni pali na četiri mandata, a mi se podigli na četiri", objasnio je svoju računicu Bauk za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je kako je SDP napravio dobar rezultat.

Najjača snaga ljevice

"SDP je bio, jest i ostat će najjača snaga ljevice, a europsku obitelj ćemo pojačati s još jednim članom. Jesmo li mogli bolje? Mogli smo i lošije. Mislim da je lista bila optimalna i ono što smo uspjeli izvući je dobra startna osnova za budućnost. Ima još izbora. Pokazali smo da smo tu i da se treba na nas ozbiljno računati", zaključuje Bauk i dodaje kako iz ove večeri neće izaći tužni: "Već izgleda da smo najjača stranka u gradu Zagrebu i da smo najjači u nizu sredina gdje smo zaostajali, u nekima smo se popravili u odnosu na 2013. Imamo opći dojam iz ovih anketa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SDP SE HRABRI NAKON REZULTATA: /

Ne samo da smo ostvarili cilj nego smo jako blizu HDZ-a, to je najvažnije

Image
SDP SE HRABRI NAKON REZULTATA: /

Ne samo da smo ostvarili cilj nego smo jako blizu HDZ-a, to je najvažnije

Na pitanje novinarke o eventualnom udruživanju s Amsterdamskom koalicijom na budućim parlamentarnim izborima, Bauk je bio rezolutan.

O mogućim koalicijama

"Ne mogu o tome zasad govoriti, izlazak na izbore je političko pitanje, a tek onda matematičko. Gledajući rezultate, mogli bismo s bilo kime ići. Start i Možemo su dobili jedan broj glasova za koje bi bilo šteta da propadnu na izborima. Hoće li opet pobijediti taština i ego ili pragma, vidjet ćemo, daleko su idući izbori", rezolutan je bivši SDP-ov ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je i kako model da je cijela zemlja jedna izborna jedinica "nije pomoglo HDZ-u, koji je izgubio 16 posto glasova. Ostavimo da DIP objavi rezultate pa da budemo onda pametniji i precizniji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo