mutni poslovi /

Apsurd poslovanja Narodnih novina: kao državna tvrtka posluju sa svojim vlasnikom, a od tog posla skuplja samo minuse

U cijelu se priču upetljalo i državno odvjetništvo, a uskoro ćemo i doznati pravu istinu o mutnim poslovima

20.12.2017.
19:20
VOYO logo

Kad država i njezina tvrtka surađuju onda to završi gubitkom! Evo primjera.

Narodne novine ministarstvima i dobrom dijelu državne uprave prodaju tinte i tonere za printere. To nabavljaju od treće tvrtke po puno većoj cijeni nego što to njima prodaju. Dakle taj posao nikako nije isplativ. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tonere i tinte nabavljaju od tvrtke Inespo, a ugovor je sklopljen prvog travnja 2016. na dvije godine. Posao je težak 12 milijuna kuna, ali Narodne novine na tome neće zaraditi. Posao je sklopio bivši predsjednik Uprave Davor Čović, a novi direktor Zlatko Hodak sad pokušava taj ugovor raskinuti.

Nova je Uprava ovaj ugovor predala na razmatranje odvjetničkom društvu specijaliziranom za gospodarski kriminalitet te ćemo u skladu s njihovim mišljenjem sve protuzakonite radnje prijaviti nadležnim državnim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Uprave kažu kako je još nekoliko sličnih ugovora koji su štetni za Narodne novine i kako su predmet istrage Državnog odvjetništva.

Tiskanice, školski i uredski pribor to je core business Narodnih novina od kojeg su jako dobro zarađivali. Onda se dogodila 2016. koju su po prvi put završili u minusu i to od 78 milijuna kuna. 

Sumnjivih poslova za vrijeme bivše uprave bilo je još. Tako su u poslu s Hrvatskim nogometnim savezom naručivali robu iz Kine. Na kraju je jedino zaradila tvrtka koja im je robu prodala, ali ne i Narodne novine i HNS. Prije pet godina Narodne novine pokrenule su proizvodnju toaletnog papira. Uloženo je 63 milijuna kuna, a tvrtka je kasnije propala.

2015. raspisali su i natječaj za zapošljavanje na direktorsku poziciju i to baš u vrijeme božićnih blagdana. Zbog takvog poslovanja nakupili su se i dugovi, a za vraćanje na pozitivnu bilancu trebat će pametni rezovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo