UTRKA ZA PANTOVČAK / Anušić: 'Brkić će imati ulogu u stožeru!'; Penava: 'Škoro? Izuzetan pjevač, sve najbolje, ali nije prijetnja'

'U stožeru za reizbor predsjednice bit će oni koji su povezani i uvezani s cijelom Hrvatskom', poručio je za RTL Ivan Anušić

4.9.2019.
19:30
VOYO logo

Voditelj još uvijek neslužbeno oformljenog stožera Kolinde Grabar-KitarovićIvan Anušić najavio je da će kampanja biti pozitivna, a javnu objavu zdravstvenog nalaza protukandidata Miroslava Škore podržava jer bi isto, kaže, mogla napraviti i Grabar-Kitarović.

Umjesto kritika, Škoru hvali i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uz poruku da su prošla vremena kada su kandidature bile dirigirane samo za jednu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojim putem do novog mandata? Stožer za reizbor Kolinde Grabar Kitarović vodit će HDZ-ov osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji za RTL otkriva: “Stožer je sveobuhvatan, nije specifično rezerviran za nekoga, ne, bit će za one koji imaju utakmice u nogama, koji imaju operativne sposobnosti I koji su na neki način povezani i uvezani s cijelom Hrvatskom".

U Stožeru neće biti nitko od onih koji su je prije pet godina doveli do pobjede, pa je upitna i uloga tadašnjeg glavnog tajnika, danas drugog čovjeka HDZ-a Milijana Brkića. Anušić kaže: ''Milijan Brkić će svakako kao dužnosnik HDZ-a imati ulogu u stožeru, ulogu u cijelom procesu izbora predsjednice i kampanji. Da li će netko biti specifično zadužen za BiH, ne", kaže Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dok Anušić želi ujediniti HDZ u potpori predsjednici, Oleg Butković kaže: “Ja sam potpredsjednik stanke i predsjednik županijskog odbora HDZ-a u PGŽ-u, to su mi funkcije koje mi u nalažu da joj u kampanji pomognem i da se angažiram”.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava daje joj potporu, ali i o protukandidatu Škori sve najbolje: “Izuzetan pjevač, jednostavan narodni čovjek, sve najbolje, sve dobro. Što mislite o njegovoj kandidaturu? Hvala Bogu dragome! Slobodna smo država, mislim da su prošla vremena kada su kandidature bile dirigirane samo za jednu osobu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča krivo postavljena"

A kao ni Davor Ivo Stier niti Penava prijetnju ne vidi u Škori: “Nema rezerviranih glasova, bezeciranih je li. Nijedan kandidat nema neko područje za koje može utvrditi da je njegovo. Tako da u tom smislu mislim, da je priča krivo postavljena, mislim da je jasno i nedvosmisleno da je glavni protivnik predsjednice na ovim izborima sa lijevog političkog spektra".

Istodobno Škoro je na Facebooku objavio nalaz nakon prošlogodišnje operacije srca i pozvao i ostale kandidate da objave svoje zdravstvene kartone. Bačenu rukavicu aktualna bi predsjednica mogla prihvatiti, naime, Anušić kaže da pozdravlja takvu inicijativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stožera Zorana Milanovića poručuju da se dosada nisu bavili zdravstvenim kartonima pa ne namjeravaju ni ubuduće.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo