završio angažman / Antonio Alvarez III poslao odbijenicu Ramljaku?

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Čini se da najbolje izglede za dobivanje posla ima tvrtka AlixPartners

14.4.2017.
8:51
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Antonio Alvarez III, kratkotrajni šef restrukturiranja Agrokora kojeg su postavile ruske banke, prema svemu sudeći, završio je svoj angažman u najvećem hrvatskom koncernu.

Kako doznaje Jutarnji list njegova se tvrtka Alvarez & Marsal nije niti odazvala na poziv koji je Ante Ramljak, Vladin izvanredni povjerenik u Agrokoru, odaslao na adrese niza međunarodnih konzultantskih kuća specijaliziranih za restrukturiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novim neslužbenim informacijama, Ramljak je pozive za dostavljanje ponuda za sudjelovanjem u restrukturiranju Agrokora uputio na adrese šest velikih konzultanstkih kuća specijaliziranih za taj posao.

Osim Alvarez & Marsala, pozive su dobili i FTI Consulting, AlixPartners, McKinsey, BCG i KPMG. Alvarez & Marsal nije se ni odazvao na poziv, a FTI Consulting se, otkriva sugovornik, Jutarnjeg lista, zahvalio na ponudi pravdajući se da bi bio u sukobu interesa, budući da surađuje s jednom od banaka s kojom je Agrokor u poslovnim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, čini se da u ovom trenutku najbolje izglede za dobivanje posla ima tvrtka AlixPartners. Razlog je jednostavan: ta konzultantska kuća ima i najbolje reference u spašavanju kompanija koje su se našle na rubu provalije, i to diljem svijeta. U fokusu rada AlixPartnersa i inače je restrukturiranje posrnulih tvrtki. Među klijentima su im bili i veliki trgovački lanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo