ANTE VLAŠIĆ: / 'Nisam znao da kršim izolaciju. Ozdravili smo i bili bez simptoma. Siguran sam da nismo nikoga ugrozili'

Image
Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik

'Nakon što me policija informirala da, prema njihovim evidencijama, kršim izolaciju za 9 sati, što prije toga nisam mogao znati, odmah smo se vratili u stan'

10.9.2020.
23:04
Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik, Ante Vlašić, uhvaćen je u kršenju samoizolacije, o čemu je pisao Dubrovački dnevnik. Naime, Vlašić je pozitivan na koronavirus te je u vrijeme kada je trebao biti u samoizolaciji bio s obitelji u javnom prostoru.

Image
ŠEF UDRUGE DUBROVAČKIH UGOSTITELJA PREKRŠIO MJERU SAMOIZOLACIJE: /

'Nisam to znao. Ozdravili smo i bili bez simptoma'

Image
ŠEF UDRUGE DUBROVAČKIH UGOSTITELJA PREKRŠIO MJERU SAMOIZOLACIJE: /

'Nisam to znao. Ozdravili smo i bili bez simptoma'

U vezi svog kršenja samoizolacije i članka s Dubrovačkog dnevnika obratio nam se Vlašić te rekao da tada nije znao da krši samoizolaciju. Čim je to saznao, naveo je, odmah se zaputio kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što sam osjetio simptome Covida-19, isti dan sam zatražio testiranje koje je potvrdilo da smo ja i moja uža obitelj nažalost zaraženi. Te srijede, 26. kolovoza, započelo nam je 14 dana samoizolacije, tijekom koje smo bili u stanu (s iznimkom odlaska na testiranje), što može potvrditi i policija koja nas je nekoliko puta provjeravala. Od HZJZ-a nikad nismo dobili pismeno rješenje, već sam se samoinicijativno javio epidemiologu te smo se vodili njegovim preporukama – koje su uključivale i 14-dnevnu izolaciju. Istina je da sam 9. rujna, 15. dan od datuma kad nam je potvrđena prisutnost virusa i 10 dana otkako je cijela obitelj bez ikakvih simptoma, izašao iz stana s djecom. Nakon što me policija informirala da, prema njihovim evidencijama, kršim izolaciju za 9 sati, što prije toga nisam mogao znati, odmah smo se vratili u stan. S obzirom da smo ozdravili i već danima bez simptoma, siguran sam da nismo nikoga mogli ugroziti", poručio je Ante Vlašić.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo