ANTE PRKAČIN O PROSLAVI 'OLUJE' U KNINU: / 'To je bila na silu napisana promašena zadaća'; dao je i prigovor Gotovini te pohvalu Milanoviću

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Pričati o pomirenju je promašaj, jer mi slavimo jednu briljantnu vojnu pobjedu nad jednom balkanskom nemani, koja je zlo činila i bosanskim muslimanima, crnogorskom narodu, albanskim kosovarima.

6.8.2020.
15:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin smatra da je jučerašnja proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Oluja" u Kninu bila "na silu napisana promašena zadaća i tema".

"Pričati o pomirenju je promašaj, jer mi slavimo jednu briljantnu vojnu pobjedu nad jednom balkanskom nemani, koja je zlo činila i bosanskim muslimanima, crnogorskom narodu, albanskim kosovarima. Ja nisam za euforiju, ali da smo jučer bili euforično sretni, ne bih bio protiv. Dakle, na današnji dan mi smo obračunali s najvećim, najtežim neprijateljem, a to je srpski nacionalizam", kazao je Prkačin na televiziji N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I ustaški i četnički pokret imaju pravo na pošteno suđenje'

Osvrnuo se i na dolazak pripadnika HOS-a u "zabranjenim" majicama.

"Nije to bila provokacija, to je bilo iz bijesa i prkosa. Nisu ti ljudi to u amblem stavili slučajno. Nije slučajno da su amblem i HOS jedina vojska u Republici Hrvatskoj nastali na temelju ustaške vojske. Veličanje ustaške vojske bilo bi sada štetno i suludo. I ustaški pokret i pokret Draže Mihailovića imaju pravo u današnjoj Hrvatskoj na pošteno suđenje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je i tvrdnju , čijem Domovinskom pokretu pripada, da se "5. kolovoza nemamo što miriti".

Image
ŠKORINA OŠTRA PORUKA IZ KNINA: /

'Nema razloga ni za kakvo pomirenje, ovo danas je bilo malo previše demokracije'

Image
ŠKORINA OŠTRA PORUKA IZ KNINA: /

'Nema razloga ni za kakvo pomirenje, ovo danas je bilo malo previše demokracije'

"To pomirenje kvari jednu briljantnu pobjedu. Neka se radi mir između Bošnjaka i Srba u BiH ili između Hrvata i Bošnjaka", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOS-OVCI SA ZABRANJENIM OBILJEŽJIMA SITGLI U KNIN PA VIKALI ‘U BOJ, U BOJ’: ‘Nećemo raditi incidente, ali želimo proći do trga’

'Zoran ide od brljanja do briljiranja'

Jučer ga je, na proslavi u Kninu, najviše zasmetalo što su pripadnici HOS-a ostavljeni "izvan žice", odnosno izvan službenog dijela programa. Osvrnuo se i na jučeranje govornike u Kninu. Predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću uputio je pohvalu, a umirovljenom generalu Anti Gotovini kritiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zoran ide od brljanja do briljiranja. Meni se često puta njegovi potezi sviđaju, neki mi se i ne sviđaju. To je bio državnički potez. I njegov govor je bio državnički", rekao je Prkačin misleći na Milanovićevu dodjelu odlikovanja postrojbama HVO-a, od kojih je jedno primio general Zlatan Mijo Jelić, optužen za ratne zločine nad Bošnjacima.

Za Gotovinu je rekao da je "trebao govoriti iz glave", a za Plenkovića da ima "puno više retoričke sposobnosti nego što je jučer pokazao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo