DROGA U POLICIJI / Postaje li Hrvatska kokoko-država: 'Nije ovo izolirani slučaj, od tog zla nijedan sloj društva nije pošteđen'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Istraga mora biti brza i efikasna i mora se izaći pred javnost što prije s rezultatima. Ako se to utvrdi, njima nema mjesta u policiji, rekao je Letica

26.1.2023.
13:30
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Slavko Sakoman prije nekoliko dana iznio je šokantne tvrdnje o intervenciji na kojoj su policajci ponudili prisutne kokainom zbog čega su morale reagirati institucije.

Sakomanove izjave u razgovoru za N1 komentirao je sigurnosni stručnjak Ante Letica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istraživanje koje provode policija i DORH će utvrditi je li ovo istina. Jest, šokantno je. Posebno zato što se radi o pripadnicima policije. Još šokantnije je što je gospodin Sakoman rekao da se mi pretvaramo u kokoko državu. Kokain, korupcija i kocka – to su vrlo ozbiljne optužbe i trebaju se dokazati", rekao je Letica.

Sigurnosni stručnjak upozorava na to da ovo nije izolirani slučaj: "Bilo je takvih slučajeva u policiji i bit će ih još. Od tog zla koje zahvaća cijeli svijet nijedan sloj društva nije pošteđen, pa ni policija, ni vojska, čiji su članovi već bili prijavljivani zbog konzumiranja teških opojnih droga. Sve strukture društva, a posebno ove u sigurnosnom aparatu, moraju se boriti protiv toga zla jer bitno narušava strukturu tih tijela i povjerenje građana u institucije države".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je to istina, utvrdit će policija i DORH, oni će sigurno biti sankcionirani. Vidjet ćemo nakon završetka istraživanja koje mora biti brzo i efikasno i mora se izaći pred javnost što prije s rezultatima. Ako se to utvrdi njima nema mjesta u policiji", rekao je Letica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo