Anonymousi najavili napade zbog Josipovića

10.2.2012.
20:14
VOYO logo

Ured predsjednika Republike potvrdio je da su kasno sinoć napadnute internetske stranice Ureda zbog čega su bile nedostupne oko dva sata. Stanje se stabiliziralo oko jedan sat nakon ponoći. Ured predsjednika RH i dalje će poduzimati potrebne korake kako bi internetska stranica bila dostupna i zaštićena, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Napad su, prema vlastitoj dojavi medijima, izveli pripadnici hakerske skupine Anonymous koji ponovni napad najavljuju za sutra. Naveli su da je razlog rušenja izjava Ive Josipovića u kojoj je stao u zaštitu kontroverznog međunarodnog sporazuma ACTA. Predsjednik smatra da je važno stati na kraj internetskim piratima, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad na stranice Ureda predsjednika osudio je Institut hrvatske glazbe (IHG). Ocijenili su ga neprihvatljivom demonstracijom sile i ograničavanjem slobode javnog izražavanja na internetu. IHG napominje da sustavno upozorava na problem piratstva i potrebu jače zaštite prava intelektualnog vlasništva na internetu i ocjenjuje kako je očito da će javna rasprava o tom pitanju doživjeti novo otvaranje ovih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo