PR POŠAO PO ZLU /

Ankica Mamić o sastanku s brodarima: 'Nitko nije spominjao otmicu novinara'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

'To je bio redovan poslovni sastanak koji je snimljen za interne potrebe, pripremni sastanak da pošaljemo ponudu. Tu nema ni posla ni ugovora. Ne vidim u čemu je problem'

2.9.2024.
15:21
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je portal Morski.hr iznio niz optužbi na račun Ankice Mamić u kojem je optužuju da je prihvatila sudjelovanje u sto tisuća eura vrijednom poslu s Hrvatskom udrugom privatnih brodara kako bi ušutkali Morski.hr, te kako je rekla na sastanku koji je snimljen "sveli ga na marginalni portal, što to i jest", ali i izvršili pritisak na Ministarstvo mora kako lučki kapetani kad su njihovi brodovi u pitanju ne bi radili svoj posao, vlasnica marketinške agencije IMC komentirala nam je cijelu situaciju.

"To je bio redovan poslovni sastanak koji je snimljen za interne potrebe, pripremni sastanak da pošaljemo ponudu. Tu nema ni posla ni ugovora. Ne vidim u čemu je problem osim dio u kojem netko prijeti portalu, a to je bilo poslije sastanka", rekla nam je Ankica Mamić i naglasila kako nema veze s tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić kaže da nije ni spomenula Morski.hr na sastanku, a kamoli da se govorilo o ušutkivanju. Naglasila je kako brodari iznimno doprinose proračunu te da su bitna stavka.

Image
'ZAMJENA? PREKASNO JE' /

Analitičarka o američkoj debati: 'Biden naprosto nije televizičan. On ima to operirano lice...'

Image
'ZAMJENA? PREKASNO JE' /

Analitičarka o američkoj debati: 'Biden naprosto nije televizičan. On ima to operirano lice...'

"To je bio klasičan sastanak gdje mi tražimo klijenta koji kaže koji su njegovi problemi kako bismo zajedno osmislili strategiju. Brodari su to podijelili u jednoj velikoj grupi. Morski.hr je i neovlašteno koristio i dosta toga su detekstualizirali. Nema nikakvih 100 tisuća ni nikakvog pritiska", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak u toj fazi pregovora iznos za koji su dogovarali posao, nije ni odgovarao spomenutom iznosu.

U jednom dijelu Morski.hr tvrdi kako je Ankica Mamić trebala izvršiti pritisak tako što bi iskoristila svoja poznanstva s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem i ministrom turizma Tončijem Glavinom.

Mamić nije na taj način spomenula navedene ministre, već je istakla da su navedena Ministarstva ključni sudionici koje treba aktivno uključiti u komunikaciju i o svemu redovno informirati.

Što se tiče navoda "Pregazit ćemo Morski.hr, blokirali bi i splitsku luku", Ankica Mamić tvrdi kako nitko na sastanku nije spominjao otmicu novinara kao ni drugu vrstu nasilja. Naglasila je kako je sastanak prošao u pozitivnom ozračju. Također, ni u jednom dijelu nije rečeno da će se pregaziti Morski.hr, blokiranje splitske luke i slično – upravo suprotno savjet agencije IMC je bio da se nikako ne ide u "medijske ratove" kao ni blokiranje luka ili druge nezakonite radnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo