Klub 100 /

Anka Mrak Taritaš skinula Miru Bulja s trona: Ona se u Saboru javila 228 puta, a on samo 71 put...

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

A evo tko nema baš ništa za reći jer se nisu javili niti jednom - HDZ-ovi V. Zulim, J. Šarić, D. Sobota, M. Čičak, M. Franković, M. Balić i I. Budalić, SDP-ov S. Kovač, G. Dodig (HDS) i nezavisni V. Grgić.

11.12.2021.
7:41
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Saborska statistika za razdoblje od sredine rujna do 2. prosinca pokazuje da se za riječ najviše puta (228) javila Mrak Taritaš, a Miro Bulj se javio samo 71 put, nedovoljno da bi ušao u "klub 100" - društvo zastupnika koji su imali sto i više javljanja, u kojem je devet zastupnika i zastupnica.

Ipak, Mostovci mogu biti zadovoljni, među tih devet troje je njihovih zastupnika, Marija Selak Raspudić, Nikola Grmoja i Marin Miletić. Drugo je mjesto s 204 javljanja pripalo je Selak Raspudić, a treće sa 175 javljanja Daliji Orešković (Centar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede zastupnica Radničke fronte Katarina Peović (165), pa Željko Pavić iz Kluba socijaldemokrata (138), Grmoja (121), HDZ-ov Josip Borić (114), SDP-ova Andreja Marić (111) i Miletić sa 104 javljanja.  

Svoju aktivnost zastupnici su i ove jeseni najčešće prakticirali preko replika i odgovora na njih. Od gotovo 4600 različitih javljanja, oko 60 posto čine upravo replike i odgovori na replike (2640).  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinačnih rasprava manje je od 400, onih u ime kluba 1024.

Deset zastupnika, pokazuje statistika, ove se jeseni ni jednom nije javilo za riječ, to su HDZ-ovi Vinko Zulim, Josip Šarić, Darko Sobota, Mato Čičak, Mato Franković, Marijana Balić i Ivan Budalić, SDP-ov Stjepan Kovač, Goran Dodig (HDS) i nezavisni Vinko Grgić.

Ta statistika nije konačna, obuhvatila je razdoblje do 2. prosinca, a Sabor zasjeda do 15. prosinca, što otvara mogućnost da se pojedini brojevi promijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo