ANKA MRAK TARITAŠ SE OBRUŠILA NA BANDIĆA: / 'Spriječena je devastacija Zagreba u režiji Milana Bandića i HDZ-a'

Image
Foto: Pixsell

Danas se na konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik zapitao zašto Zagreb nije samostalan u obavljanju poslova u prostornom uređenju, a odgovor mu je ubrzo stigao na Facebooku.

9.7.2019.
21:56
Pixsell
VOYO logo

Bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u utorak da je zahvaljujući odluci donesenoj u njezinom mandatu, po kojoj se za zagrebački GUP mora ishoditi suglasnost nadležnog Ministarstva, spriječena devastacija Zagreba u režiji Milana Bandića i HDZ-a.

"Danas sam apsolutno sigurna u u odluku koja je donesena u mom mandatu da se za GUP Grada Zagreba mora ishoditi suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja jer je zahvaljujući upravo toj odluci spriječena devastacija Zagreba u režiji Milana Bandića i HDZ-a”, napisala je na Facebooku Mrak Taritaš, saborska i gradska zastupnica kluba GLAS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BANDIĆ POVLAČI GUP, ALI PONOVNO GRIZE: /

'Zašto se jedino na Zagreb, od svih gradova na kontinentu stavlja šapa?'

Image
BANDIĆ POVLAČI GUP, ALI PONOVNO GRIZE: /

'Zašto se jedino na Zagreb, od svih gradova na kontinentu stavlja šapa?'

Brani svoju odluku

Takva obveza, dodala je Mrak Taritaš, uvrštena je u Zakon o prostornom uređenju iz razloga što odluke o izmjenama GUP-a Grada Zagreba utječu izravno na život milijun ljudi u Hrvatskoj. Napomenula je da se, osim za Grad Zagreb, na suglasnost ministarstvu podnose i prostorni planovi svih županija te općina i gradova u zaštićenom obalnom području. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nije u utorak dalo suglasnost na izmjenu zagrebačkog Generalnoga urbanističkog plana (GUP), što znači da o njemu sutra neće moći odlučivati zastupnici Gradske skupštine.

Izmjene zagrebačkog GUP-a, kojima se omogućuje realizacija "Zagrebačkog Manhattana", našle su se na meti kritika gradskih oporbenih stranaka i struke. Zagrebački gradonačelnik najavio je u utorak kasno poslijepodne na konferenciji za novinare da će sutra povući s dnevnog reda sjednice zagrebačke Gradske skupštine prijedlog izmjena GUP-a jer je Ministarstvo graditeljstvo zatražilo dopunu. Bandić je rekao da je bivša ministrica graditeljstva (Anka Mrak Taritaš) arbitrarno odlukom na grad Zagreb stavila "šapu" jer je u zakon 2013. ugradila odredbu koja se odnosi samo na Zagreb. Stoga je taj zakon, po uzoru na "lex Agrokor" nazvao "lex Zagreb".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo