ANKA MRAK TARITAŠ APELIRA NA VLADU: / 'Vožnja električnih romobila mora biti regulirana'

Image

Uoči današnje saborske rasprave o zakonskom prijedlogu GLAS-a, pojasnila je kako su predložili da vozači romobila, koje se zakonski još uvijek tretira kao pješake,

5.3.2020.
12:45
VOYO logo

Predsjednica Kluba zastupnika GLAS-a Anka Mrak Taritaš ponovno je u četvrtak apelirala na Vladu da izmjenama Zakona o sigurnosti prometa hitno regulirala vožnju električnim romobilima kako bi se prevenirale eventualne prometne nesreće.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

23.09.2019., Zagreb - Elektricni romobili postali su u Zagrebu vrlo popularno prijevozno sredstvo i centar grada ih je pun. U guzvi se je tesko oteti dojmu da je njihova brzina prevelika za plocnike i pjesacke zone. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Napravite izmjene zakona što hitnije, dok se nešto ozbiljno ne dogodi, istaknula je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Saboru nakon što je Vlada odbila zakonske izmjene kojima je GLAS predložio regulaciju vožnje električnim romobilima. Uoči današnje saborske rasprave o zakonskom prijedlogu GLAS-a, pojasnila je kako su predložili da vozači romobila, koje se zakonski još uvijek tretira kao pješake, nose reflektirajuće prsluke i kacige i prikladno osvijetle romobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub zastupnika GLAS-a predložio je da se kretanje električnih romobila ograniči na područja kojima se mogu kretati biciklisti. Zastupnica GLAS-a Nada Turina Đurić požalila se da je njihov prijedlog saborski Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu danas odbio s pet glasova "protiv" iako su predložili konkretna i uravnotežena rješenja za sve zainteresirane sudionike u prometu.

"Nedopustivo je da u jednoj pravnoj državi u 21. stoljeću vožnja tisuća romobilista nije regulirana, a rizici su veliki", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POŠAST ELEKTRIČNIH ROMOBILA: /

Pokorili su Zagreb, a Zakon kaže da ih ne smijete voziti na cesti, ni biciklističkoj stazi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo