ŽESTOK ODGOVOR /

Plenković: 'Milanović je postao veliki manipulator koji laže hrvatskom narodu'

'To može povjerovati samo netko tko ne zna čitat hrvatski jezik', rekao je Andrej Plenković, komentirajući priopćenje Zorana Milanovića

21.10.2024.
13:26
VOYO logo

Nakon što je dugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice KBC-a Zagreb Ante Ćorušićsmrtno stradao u ponedjeljak pri padu u bolnici, premijer Andrej Plenković se obratio medijima.

Na početku je izrazio sućut obitelji ravnatelja KBC-a Rebro Ćorušića. "Izuzetno smo šokirani i ožalošćeni tom viješću. Bio je je sjajan čovjek i prijatelj", istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAŠNA TRAGEDIJA /

Plenković o smrti Ćorušića: 'Šokirani smo.' Oglasio se i Beroš

Image
STRAŠNA TRAGEDIJA /

Plenković o smrti Ćorušića: 'Šokirani smo.' Oglasio se i Beroš

Premijer se potom osvrnuo i na priopćenje predsjednika Zoran Milanović koji je danas naveo 6 razloga zašto je odlučio da načelnik Glavnog stožera Tihomir Kundid neće sudjelovati na javnoj sjednici Odbora za obranu iz više razloga.

"Kratko sam pogledao. Taj čovjek je postao jedan veliki manipulator koji laže hrvatskom narodu da će hrvatski vojnici ići u Ukrajinu. To može povjerovati samo netko tko ne zna čitat hrvatski jezik. U odluci Hrvatskog sabora mi kao Vlada napisano kažemo hrvatski vojnici ne mogu ići na teritorij druge zemlje koja nije članica NATO saveza. Nakon političke odluke Vlade, u konzultaciji Ministarstva obrane i Ministarstva vanjskih poslova, tražili smo prijedlog od Glavnog stožera Hrvatske vojske, na čijem je čelu Kundid s kojim smo se ovdje našli na ovu temu u Banskim dvorima, i ministar obrane Anušić i ja. Hrvatska vojska je predložila da pošaljemo dva vojnika u Wiesbaden koji je u Njemačkoj, a ne Ukrajini. To predstavlja doprinos koji je Hrvatska vojska procijenila da može dati potpornoj aktivnosti NATO-a", rekao je Plenković i dodao da je Hrvatska dala 11 paketa pomoći Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za koga radi Milanović'

Plenković se potom upitao za koga to Milanović radi i u čijem je to interesu.

"Vidim da ga ruski mediji slave. Jel to radi kao korisni idiot, iz miroljubivosti prema Rusiji ili iz nekog trećeg razloga?", upitao je Plenković te optužio Milanovića da je za vrijeme parlamentarnih izbora pokušao izvršiti puzajući državni udar.

"Sad je shvatio da će biti uhvaćen u laži i sada reterira. Da nije, nismo ga dobro razumijeli. Velika je odgovornost na stranakama opozicije da mućnu svojom glavom jer Milanović ih zlorabi i pričinjaju štetu Hrvatskoj. Hrvatska Vlada je tu da nas drži na pravoj strani. Je li naš vojnik koji se vraća iz UNIFIL-a u Libanonu ugroženiji od ovih koji će biti u Njemačkoj? Ta gruba manipulacija i laganje naroda ne smije proći nekažnjeno, ovakvo bacanje pijeska, blata na sve nas treba kazniti na izborima. Ja tu predlažem Dragana Primorca. Milanović svoje diktatorske, faraonske, autoritativne osobine projicira na druge", rekao je.

“Ne zove Milanoviću, Anušić Kundida u bužu u Slovenskoj gdje se pije i jede da se ne baci, on poziva uglednog časnika i vojnika na sastanak Odbora za obranu da bi kao prvi čovjek vojske pojasnio zastupnicima zašto u Wiesbaden i gdje je Wiesbaden i zašto takva potpora participacije hrvatske vojske”, kazao je Plenković te nazvao Milanovića zlokobnim kršiteljem Ustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je štetan za hrvatsku demokraciju, mi čuvamo demokraciju, Sabor od njega, mi čuvamo hrvatsku reputaciju u NATO-u i EU-u od njega. Dolazi vrijeme potpunog razotkrivanja, nema nitko drugi koristi od ovoga što on radi osim Rusije. Dolazi vrijeme potpunog razotkrivanja, nema nitko drugi koristi od ovoga što on radi osim Rusije. Ono što se događa u Ukrajini nasrtaj Vladimira Putina na sve što mi nazivamo međunarodnim pravom, uređenim međunarodnim odnosima, poštovanjem teritorijalnog integriteta i cjelovitosti, oni su sve to iskidali”, kazao je premijer.

Plenković je naglasio da je sve odluke o pomoći Ukrajini donosila Vlada, a ne Milanović, te da bi “njegova Hrvatska gledala, oni su voajeri, od čega on to čuva Hrvatsku, od NATO-a, od EU-a?” Tvrdi da Milanović drži Kundida u privremenom pritvoru na Pantovčaku. “Ovo je državni udar, udar na hrvatsku vojsku, šaljem prouku svim generalima, časnicima vojske, vojnicima, vojnikinjama ovo što Milanović radi Kundidu radi svakom od vas ponaosob, ne poštuje vas, ne da vam da kažete gdje to dvojica vaših kolega i časnika trebaju ići.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo