STRAŠNA TRAGEDIJA /

Plenković o smrti Ćorušića: 'Šokirani smo.' Oglasio se i Beroš

'Čuo sam udarac kada je pao. Nije bilo vriske', poručio je očevidac

21.10.2024.
12:05
VOYO logo

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić poginuo je u bolnici. Ćorušić je bio dugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice, KBC-a Zagreb.

14.20. - Ovo je mjesto na kojemu je poginuo Ćorušić: 'Pao je kod protupožarnih stuba. Nisam imao pojma da je on. Fotografije pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRAGEDIJA NA REBRU /

Ovo je mjesto na kojemu je poginuo Ćorušić: 'Pao je kod protupožarnih stuba. Nisam imao pojma da je on'

Image
TRAGEDIJA NA REBRU /

Ovo je mjesto na kojemu je poginuo Ćorušić: 'Pao je kod protupožarnih stuba. Nisam imao pojma da je on'

14.17 - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Ćorušić u povodu smrti gospodina Ante Ćorušića:

"Poštovana obitelji, s velikom sam žalošću primio, za mene šokantnu, vijest o smrti gospodina Ante Ćorušića. U ovim izrazito teškom trenucima za vašu obitelj upućujem vam izraze duboke sućuti, uime Hrvatskoga sabora i osobno. Tijekom višedesetljetne karijere u zdravstvu prof. dr. sc. Ćorušić afirmirao se kao vrlo kvalitetan liječnik, ali i stručan sveučilišni nastavnik te ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rebro. U Hrvatskoj demokratskoj zajednici, čiji je član bio od samih početaka, posebno će nam nedostajati važan doprinos dragog kolege Ćorušića kojeg je davao kao predsjednik stranačkog Odbora za zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K tome, uvijek ćemo pamtiti kako se u presudnim danima hrvatske borbe za slobodu i samostalnost stavio na raspolaganje kao liječnik dragovoljac na ratištima diljem Domovine, na čemu mu ostajemo trajno zahvalni. Poštovana obitelji, iako je u ovom času teško pronaći riječi koje bi mogle utješiti, još jednom primite izraze moje najiskrenije sućuti", napisao je.

Hrvatska liječnička komora izrazila sućut

13.56 - Hrvatska liječnička komora izrazila je iskrenu sućut obitelji i suradnicima zbog iznenadne i tragične smrti ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušića. "Dugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice, sveučilišni profesor, specijalist ginekologije i opstetricije, predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju HLZ-a ostavio je značajan trag u hrvatskom zdravstvu. Njegov iznenadni odlazak gubitak je za medicinsku zajednicu."

Oglasio se Vili Beroš

13.50. - "Duboko smo potreseni preranim odlaskom našeg dragog kolege Ante Ćorušića, koji će ostati zapamćen kao vrhunski liječnik – ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, ravnatelj KBC-a Zagreb, hrvatski branitelj te uvaženi član hrvatske i međunarodne znanstvene zajednice. U ovom teškom trenutku izražavam iskrenu sućut obitelji i najbližima.

Njegov karijerni put od liječnika obiteljske medicine do dugogodišnjeg ravnatelja najvećeg Kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj obilježila je neiscrpna predanost liječničkom pozivu koji je trajao preko 40 godina. Antin plemeniti duh i domoljublje zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama", poručio je Vili Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: 'Bio je sjajan čovjek i prijatelj'

13.20 - "U ovom trenutku imam samo informaciju PU Zagrebačke da je pored zgrade KBC Rebro na pločniku nađeno tijelo osobe koja nije bila živa. Razumjet ćete da je očevid u tijeku i da policija mora obaviti ono što i inače u ovakvim slučajevima", rekao je ministar Božinović.

13.10 - "Izražavam sućut obitelji ravnatelja KBC-a Rebro Ante Ćorušića. Izuzetno smo šokirani i ožalošćeni tom viješću. Bio je je sjajan čovjek i prijatelj", rekao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.00 - Tko je bio Ante Ćorušić? Sve o njemu čitajte OVDJE.

'Pao je kod protupožarnih stuba'

12.48 - Očevidac nam je rekao da je baš prolazio u trenutku kad su ga pokušali reanimirati. "Kod protupožarnih stuba je pao. Nisam imao pojma da je to on. Šokiralo me."

U bolnicu je odmah stigao i ministar zdravstva Vili Beroš.

Image
Foto: RTL

'Čuo sam udarac'

12.32 - Očevidac je ispričao za Danas.hr da se tragedija dogodila prije dva sata: "Čuo sam udarac kada je pao. Nije bilo vriske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi svjedok tragedije također nam je ispričao što se dogodilo: "Kolega i ja smo bili tu i razgovarali o svakodnevnom poslu i odjedanput je bila dreka. Jedna od sestara je vikala 'Šefice! Šefice, nešto se događa". Ja i on se okrećemo, još mi on kaže 'Nešto je bilo kao da je pas zarežao'. Kao da je nešto lupilo u tom trenutku. Vidio sam da se skupljaju ljudi, shvatili smo da je netko pao. Nelagodan je osjećaj kad stojite ovdje nedaleko tome."

Image
Foto: Čitateljica Danas.hr-a

12.13 - Iz zagrebačke policije su nam potvrdili da su u 11.13 dobili dojavu oko slučaja u KBC-u Zagreb, odnosno da je jedna osoba smrtno stradala u krugu bolnice. Trenutno je u tijeku očevid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Čitateljica Danas.hr-a

12.05 - Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao pri padu u bolnici, doznaje Jutarnji list. U bolnicu je stigla policija.

Ante Ćorušić, je bio po struci ginekolog i jedan od najmoćnijih ljudi hrvatskog zdravstva.

Image
Foto: RTL
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo