U NSK /

Plenković: 'Parlamentarna većina je spremna stvoriti odgovarajući zakonski okvir koji će omogućiti obnovu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sastanka s hotelijerima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

8.1.2021.
15:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obraća se javnosti nakon sastanka s hotelijerima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što sam rekao jučer, nakon sastanka s proizvođačima kontejnera koji će se pretvoriti u stambene kontejnere kao privremeni smještaj u Sisačko-moslavačkoj županiji razgovaramo i o drugoj opciji, a to su nabava mobilnih kućica. Želim zahvaliti predstavnicima svih hotelskih kuća na dosadašnjoj donaciji od 125 mobilnih kućica koje su već transferirane u Sisačko-moslavačku županiju.

Mi smo na današnjem sastanku razgovarali o dodatnim kućicama koje bi se mogle dati na raspolaganje u ovu svrhu. Naravno da bi njih država nabavila kroz Ministarstvo turizma i gospodarstva i u što skorijem roku ih transferirala na područje Sisačko-moslavačke županije kako bismo osigurali privremeni smještaj unesrećenima nakon potresa. Razgovor o konkretizaciji, trijaži postojećih kućica koji su na raspolaganju na hrvatskoj obali vodit će Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo turizma", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Evo što su rekli iz Vlade /

Novinari otišli iz Banskih dvora nakon što su sat vremena čekali premijera

Image
Evo što su rekli iz Vlade /

Novinari otišli iz Banskih dvora nakon što su sat vremena čekali premijera

Osvrnuo se i na sastanak parlamentarne većine.

"Što se tiče sastanka parlamentarne većine, s obzirom na intenzitet aktivnosti nako ovoga razornoga potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji danas smo organizirali sastanak koji je trajao puna dva i pol sata, svi su relevantni ministri izvijestili o svemu što se radi, a nakon toga su naši partneri aktivno sudjelovali u raspravi. Rezime je u nekoliko točaka. Prvo, parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje su poduzete u razdoblju nakon potresa. Parlamentarna većina je spremna stvoriti odgovarajući zakonski okvir koji će omogućiti obnovu i kvalitetnu koordinaciju svih službi na terenu i postoji snažna želja da se ova situacija iskoristi za razvoj i rješavanje svih problema koji u toj županiji postoje", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo