PRVA HRVATSKA MEDALJA /

Plenković i Jandroković čestitali sjajnom Miranu Maričiću na olimpijskoj bronci

Image
Foto: Profimedia

'Pokazali ste kako se ustrajnim radom, a posebno mirnoćom i usredotočenošću u presudnim trenucima mogu postići vrhunski sportski rezultati'

29.7.2024.
14:49
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković upustio je u ponedjeljak čestitku hrvatskom strijelcu Miranu Maričiću na osvajanju brončane medalje u zračnoj pušci na 10 m na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Čestitke sjajnom Miranu Maričiću koji je Hrvatskoj donio prvu medalju Olimpijskim igrama u Parizu u konkurenciji osam najboljih strijelaca u disciplini 10 metara zračna puška", stoji u čestitci hrvatskog premijera koja je objavljena na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković također čestitao

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković također je uputio čestitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miran Maričić osvojio je u ponedjeljak u finalu zračne puške na 10 m brončanu medalju, prvu za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu, dok je Petar Gorša bio šesti. 

"Poštovani i dragi Mirane, primite iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i moje osobno u povodu osvajanja brončane olimpijske medalje u finalu zračne puške na 10 metara, prvog hrvatskog odličja na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu", stoji u čestitci predsjednika Sabora.

"Pokazali ste kako se ustrajnim radom, a posebno mirnoćom i usredotočenošću u presudnim trenucima mogu postići vrhunski sportski rezultati. Današnja je medalja nagrada za sav Vaš dosadašnji trud i odricanje, ali i vrlo konkretan dokaz svakom mladom sportašu kako se sportski trud i predanost itekako mogu isplatiti."

Image
UZEO BRONCU /

Tko je Miran Maričić, hrvatski strijelac koji je donio Hrvatskoj prvu medalju u Parizu?

Image
UZEO BRONCU /

Tko je Miran Maričić, hrvatski strijelac koji je donio Hrvatskoj prvu medalju u Parizu?

"Kao Bjelovarčaninu, posebno mi je drago što prvo hrvatsko olimpijsko odličje iz Pariza ide upravo u Bjelovar. Čestitam na izvrsnom 6. mjestu i Vašem reprezentativnom kolegi, također Bjelovarčaninu, Petru Gorši. Vašim ste današnjim rezultatima upisali još jedan veliki dan u povijesti hrvatskog streljaštva", nastavlja Jandroković u čestitci poželjevši obojici zdravlja i sportskih uspjeha i u buudćnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka brončana medalja koju ste osvojili bude tek prva u nizu odličja koja će nam hrvatski sportaši donijeti s Ljetnih olimpijskih igara u Parizu!".

POGLEDAJTE VIDEO: Spektakl na Seini i otvaranje OI uz najbolje sportaše svijeta: Neka igre počnu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo