DAN NAKON / ANALIZIRAMO: U najčvršćoj SDP-ovoj utvrdi, crveni bedemi nisu srušeni, ali su popustili. Želi li Rijeka nakon 30 godina ipak promjene?

Kandidat za gradonačelnika Marko Filipović i prekaljeni župan Zlatko Komadina političku borbu za čelne pozicije voditi još dva tjedna.

17.5.2021.
19:00
VOYO logo

U Rijeci, najčvršćoj SDP-ovoj utvrdi, crveni bedemi nisu srušeni, ali su popustili. Zato će i kandidat za gradonačelnika Marko Filipović i prekaljeni župan Zlatko Komadina političku borbu za čelne pozicije voditi još dva tjedna. Obojica idu u drugi krug: prvi s nezavisnim protukandidatom, drugi s HDZ-ovcem. Čini se kako Rijeka nakon 30 godina ipak želi promjene! 

30 godina vladavine SDP-a u Rijeci moglo bi se nastaviti. Aktualni zamjenik gradonačelnika Vojka Obersnela, Marko Filipović pobjedio je u prvom krugu s više od 30 posto potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva tjedna sučelit će se s nezavisnim Davorom Štimcem kojeg je zaokružilo 16 posto Riječana. Dvostruko bolji rezultat ostvario je SDP-ov kandidat unatoč tomu što se tijekom cijele kampanje problematiziralo je li Filipović Riječanima uopće dovoljno poznat.

Na kraju, Filipović je čak dobio nešto više glasova od SDP-ove liste za Vijeće pa će se i ovdje morati slagati koalicija za sastavljanje većine. Od ostalih kandidata Štimac bi mogao preuzeti glasove HDZ-ova Josipa Ostrogovića za kojeg je glasalo nezanemarivih 14 posto birača, a po 10-ak posto osvojili su i Marin Miletić i Nikola Ivaniš. Od sva četiri najveća grada izlaznost je upravo u Rijeci bila najniža - 38 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo