Aktualac u Saboru / Analiza Damire Gregoret: Plenković se najžešće obračunavao s desnicom unutar oporbe

Odmah prvi dan stigao je zahtjev za održavanje tematske sjednice o Miloradu Pupovcu. Kako neslužbeno doznajemo, u Saboru se o tome neće raspravljati

19.9.2018.
18:33
VOYO logo

Nakon dvomjesečne stanke - saborski zastupnici su se vratili u klupe, doduše ne svi. No i bez njih počelo je jesensko zasjedanje Sabora. Iako to obično znači i strepnju vladajuće stranke zbog propitivanja njezina rada - HDZ je danas gotovo pa mogao odahnuti. Umjesto da puše za vratom Vladi, oporbeni SDP pojavio se u nikad slabijem sastavu, nakon što ih je napustila još jedna saborska zastupnica.

Umjesto obračuna s uzdrmanim SDP-om, aktualnim prijepodnevom u Saboru dominirao je sukob premijera s oporbenom desnicom. Plenković je rekao da je pogriješio što je Esih stavio na HDZ-ovu listu za izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava specifičnost današnjeg aktualnog prijepodneva bila je što se HDZ-ov premijer žešće obračunavao upravo s desnicom unutar oporbe, za razliku od ostatka oporbe. Ironija je da su ga u najneugodnije situacije dovodili bivši članovi njegove većine Bruna Esih i Hrvoje Zekanović, kao i bivši koalicijski partneri iz Mosta.

I SDP-ovci su postavljali pitanja, ali ne dovoljno konkretna koliko su mogli, što ne čudi zbog kaosa koji se odvija u njihovoj stranci, a Milanka Opačić je napustila stranku netom prije početka sjednice, što je sve bio vjetar u leđa Plenkoviću. Tu je i Zdravko Ronko, bivši SDP-ovac, koji je sada član Bandićevog kluba, čime je podebljao Plenkovićevu većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na to Plenković ne može biti opušten. Svjestan je činjenice da unutar vlastitih redova ima otpor. Odgovarajući na sva pitanja njegovao je bahati stil kojim se služi u posljednje vrijeme.

Odmah prvog dana stigao je zahtjev za održavanje tematske sjednice o Miloradu Pupovcu. Kako neslužbeno doznajemo iz ureda predsjednika Sabora, o tome se neće raspravljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike