NEMA PANIKE / Amerikanci će danas provoditi obuku na nebu iznad Zagreba: 'Znamo da će biti buke'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Sama vježba održat će se u više lokacija u i oko Veleposlanstva SAD-a i drugih lokacija u Zagrebu

12.4.2024.
8:33
Kristina Stedul Fabac/Pixsell
VOYO logo

U petak, 12. travnja 2024. godine, na području Buzina u prijepodnevnim satima će se održavati vježba u koju će biti uključeni i helikopteri Ministarstva unutarnjih poslova RH.

"Unaprijed zahvaljujemo građanima na razumijevanju i napominjemo da nemaju razloga za zabrinutost", izvijestili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o obuci za upravljanje kriznim situacijama koje je Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu dogovorilo s hrvatskim vlastima.

Sama vježba održat će se u više lokacija u i oko Veleposlanstva SAD-a i drugih lokacija u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBUKA ČASNIKA /

Najbliža saveznica Rusije počela vojne vježbe: Pripremaju se za izvanredno stanje

Image
OBUKA ČASNIKA /

Najbliža saveznica Rusije počela vojne vježbe: Pripremaju se za izvanredno stanje

"Ova je vježba vrhunac dugogodišnjeg programa zajedničke kombinirane obuke (JCET) između Zapovjedništva za specijalne operacije SAD-a u Europi i hrvatske policije. Ova posljednja vježba pokazuje predanost koju Sjedinjene Države dijele na povećanju protuterorističkih sposobnosti i sposobnosti prvog odgovora s Hrvatskom, ključnim saveznikom u NATO-u. Veleposlanstva i konzulati Sjedinjenih Američkih Država diljem svijeta dužni su provoditi godišnje vježbe upravljanja kriznim situacijama kako bi pripremili zaposlenike za prirodne ili umjetno izazvane izvanredne situacije. Snažni bilateralni odnosi i suradnja između Sjedinjenih Država i Vlade Hrvatske stvaraju jedinstvenu priliku za provođenje ove zajedničke, velike vježbe upravljanja kriznim situacijama uživo. Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj razumije da će ova vježba utjecati na normalne operacije u Veleposlanstvu i okolnom području te cijeni potporu onih koji su pogođeni obukom", rekli su iz Veleposlanstva.

POGLEDAJTE VIDEO: S vojne vježbe u Sredozemlju izravno u Split: Zašto već drugi američki nosač aviona dolazi u RH?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo