(Universal/Aquarius) / Album tjedna: U2 - No Line On the Horizon

Image

Iako jedan od slabijih u diskografiji legendarnih Iraca, "Horizon" je album kojim neće ugroziti poziciju najvećeg rock benda na svijetu.

8.3.2009.
20:07
VOYO logo

Iako će se svaki normalan čovjek složiti s idealima za koje se zalažu Bono i U2, malo je toga iritantnijeg od njihove pozerske borbe za bolji svijet. Upravo iz tog razloga velik je broj onih koji čekaju loš album slavnih Iraca kako bi im konačno rekli "sve što ih ide", no i ovog će puta ostati kratkih rukava.

"No Line On the Horizon" ne spada u vrh opusa grupe, ali u svakom slučaju nije slabo ostvarenje. Nove pjesme većinom su laganijeg ili srednjeg tempa, a od premekanog i prekomercijalnog zvuka spasio ih je Brian Eno svojim studijskim eksperimentima. Naslovna stvar, "I'll Go Crazy..." i "Moment Of Surrender" dokazuju kako su U2  još uvijek najbolji kad pišu obične pop-rock pjesme, dok su svi "izleti u nepoznato", odnosno pokušaji  poigravanja bjelačkim funkom ("Stand-Up Comedy"), electro-rockom ("Get On Your Boots") i vlastitom ostavštinom iz dana "Popa" završili potpunim fijaskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre ideje u world-musicom obojanim "FEZ-Being Born" i "Cedars Of Lebanon" također su se srušile kao kule od karata pa stječemo dojam da im se strategija snimanja po čitavom svijetu uz pomoć nekolicine producenata odbila o glavu i prilično zamaglila izvornu viziju kako bi ploča trebala zvučati.

Nisu nas razočarali, no nakon pet godina pauze opravdano smo očekivali više.                     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo