(Cooking Vinyl/Dancing Bear) / Album tjedna: THE PRODIGY - Invaders Must Die

Image

Rave pioniri snimili su osrednji album koji se ipak ne može mjeriti s većinom aktualnih radova njihovih učenika.

15.3.2009.
20:01
VOYO logo

Rave je opet u modi, što objašnjava činjenicu da je novi album Prodigyja, nakon godina indiferentnosti, pobudio izniman interes i iščekivanje otočke kritike i publike.

Status preživjelih prvoboraca "Invaders Must Die" neće ugroziti, no za neki ozbiljniji okršaj s onima koji dolaze trojka iz Essexa već odavno nema snage. Povratak Maxima i Keitha Flinta logično se poklopio s materijalom koji kao da kompilira  najbolje trenutke ranijih albuma. "Firestarter" i "Out Of Space" poput nekog se neželjenog duha prošlosti  provlače kroz čitav niz novih pjesama, a nedostatak autorske želje (i mogućnosti, bojim se) za promjenom nevješto je kamufliran zanimljivim gostovanjima kao što je ono pjevača Depeche Modea Davea Grohla koji je odsvirao bubnjeve na odličnoj "Run To the Wolves" i bezveznoj "Stand Up". Svim nedostacima unatoč, "Invadersi" nisu loša ploča, pogotovo zbog adrenalinskih electro-punk bombi kao što su "Omen" i naslovna stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da rezimiramo, u pitanju je album koji nas često uspijeva podsjetiti koliko je Prodigy nekad bio dobar bend. Na žalost, u slabijim momentima jasno pokazuje da to više nije.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo