'NE ŽELI BITI TERET' / Nacional piše da je Aladrović pripremio ostavku, a on tvrdi: 'Nikada nikome nisam pogodovao'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nacional tvrdi da će DORH uskoro tražiti skidanje imuniteta, a navodno im je zanimljivo zapošljavanje dok je bio na čelu HZMO-a

22.2.2022.
9:13
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nacional je iz visokih pravosudnih krugova tijekom proteklog vikenda doznao da je samo pitanje dana kada će DORH i službeno podnijeti kaznenu prijavu protiv ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića.

DORH će, piše tjednik, vrlo skoro i službeno zatražiti da mu se skine imunitet. U toj će kaznenoj prijavi DORH napisati da je Aladrović, dok je bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ondje nezakonito zaposlio dvije osobe, od toga jednu po nalogu ministra Darka Horvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremio ostavku

Nacional piše i da je ministar pripremio ostavku. Izvor blizak Aladroviću kaže: "Aladrović je svjestan da je njegova ministarska karijera završena, ne želi biti teret."

Za Jutarnji Aladrović tvrdi da nikada nikome nije pogodovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko me nije kontaktirao niti sam bilo što dobio od USKOK-a, tako da o navodnim optužbama znam samo iz medija. Ali, naravno, odazvat ću se svakom pozivu ako do toga dođe", kazao je Aladrović. Na pitanje da ga se navodno sumnjiči za nezakonito zapošljavanje konkretnih osoba, ustvrdio je da mu njihova imena nisu poznata.

"Od tih događaja prošle su četiri godine. U vrijeme dok sam upravljao sustavom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz njega je otišlo više od 350 ljudi. Što prirodnim odljevom, dakle u mirovinu, što odlaskom u neki drugi sustav. A govorimo o sustavu koji zapošljava više od 2700 ljudi, a sistematizacijom je predviđena potreba za još nekoliko stotina", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo