ZAPOSLENICI OTIŠLI KUĆI / Aktivisti se zalijepili za pod, a onda se žalili što nemaju gdje mokriti: 'Isključili su nam grijanje'

Image
Foto: Screenshot Twitter Scientist Rebellion

Na svom su Twitter profilu objavili da im nisu dali "zdjelu za mokrenje" te da im je u noći bilo hladno i mračno

21.10.2022.
14:44
Screenshot Twitter Scientist Rebellion
VOYO logo

Devet članova aktivističke grupe Scientist Rebell ušli su u salon Autostadta, odnosno muzeja i showrooma kod Volkswagenove tvornice u Wolfsburgu. Tamo su se među nekoliko izloženih Porschea namazali ljepilom pa sjeli na pod između izloženih automobila.

Bio je to njihov prosvjed, a promoviraju se kao skup znanstvenika ""koji su spremni reći istinu o klimatskoj promjeni i djelovati na nju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što ih je na kraju dočekalo, odnosno kako su reagirali zaposlenici - nisu očekivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposlenici su ih odlučili ostaviti u salonu, ugasili im svjetla, isključili grijanje i nakon radnog dana otišli kući. No, to je onda izazvalo pravu dramu jer su se prosvjednici počeli žaliti. Govorili su da ih bole ruke, da nemaju kamo na toalet te da ne smiju naručiti hranu.

Na svom su Twitter profilu objavili da im nisu dali "zdjelu za mokrenje" te da im je u noći bilo hladno i mračno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužili su tako osoblje za zanemarivanje njihovih osnovnih potreba prilikom prosvjeda.

"Odbili su naš zahtjev da nam pruže zdjelu za mokrenje i obavljanje nužde na pristojan način dok smo zalijepljeni za pod, a i isključili su nam grijanje", napisao je jedan od prosvjednika, Gianluca Grimalda na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je i da neki od prosvjednika štrajkaju glađu dok se ne ispune njihovi zahtjevi za dekarbonizacijom njemačkog transport sektora, odnosno zahtijevaju smanjenje emisija CO2 u atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivisti prozivaju Volkswagen, jednog od najvećih proizvođača automobila u zemlji jer žele da se pojača borba protiv zagađenja.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo