AKO SE FORMIRA VLADA: / Most želi četiri iznimno važna ministarstva

Image
16.12.2015.
6:18
VOYO logo

Ako se dogodi da se idućih dana ipak formira vlada, Most bi mogao ciljati na četiri ministarstva. Dva su im iznimno važna resora: Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva.

Mostovci žele preuzeti ključne pozicije u područjima od presudne važnosti za funkcioniranje države i napredak njezine ekonomije, piše Slobodna Dalmacija.

Traže Ministarstvo financija, kako bi mogli određivati tko će koliko novca u zemlji dobiti, ali i Ministarstvo gospodarstva kako bi kontrolirali oporavak gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAVRŠEN SASTANAK: /

Most će nastaviti razgovore s HDZ-om

Image
ZAVRŠEN SASTANAK: /

Most će nastaviti razgovore s HDZ-om

Uprava, obrazovanje...

Uz ministarstva financija i gospodarstva, prilično je izvjesno da bi mostovci mogli zatražiti i vodeće pozicije u Ministarstvu uprave i Ministarstvu zaštite okoliša. Uz mjesto potpredsjednika Vlade, Most bi tako izravno mogao računati na pet članova Vlade i dva nestranačka stručnjaka. Oni bi se nalazili u Mostovoj kvoti i vodili još dva dodatna resora.

U preliminarnim razgovorima mostovci su ciljali i na Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Miješani" ministri i zamjenici

Upućeni na koje se poziva Slobodna Dalmacija tvrde da Petrov neće inzistirati na tome da svu vlast u područjima koje bude vodio u svojim rukama koncentriraju njihovi ljudi, već bi svaki Mostov ministar svojeg zamjenika uzeo iz drugih partnerskih stranaka. Isto tako, ako primjerice, Most sklopi dogovor s HDZ-om, i ministar zdravlja bude iz Karamarkove stranke, za svojeg bi zamjenika uzeo nekoga iz Mosta.

Manje više sve je poznato - osim kako će završiti postizborna trakavica. Ako ne dođe do dogovora, dviju strana ili dogovora o tripartitnoj vladi, sve kadrovske križaljke padaju u vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo