AKO DANAS PADNE MINISTRICA DIVJAK, TO ĆE BITI UVOD U IZVANREDNE IZBORE: / Evo što je poručio moćni HDZ-ovac...

Image
Foto: Pixsell

Uvjeren sam da ćemo jednoglasno podržati. Razgovarao sam i s klubom zastupnika Milana Bandića, izvijestili su me da će jednoglasno podržati Divjak, kazao je Bačić.

17.1.2020.
10:26
Pixsell
VOYO logo

Ako je vjerovati riječima Branka Bačića, predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a ministrica Blaženka Divjak će 'preživjeti' današnje glasanje u Saboru o svome opozivu. "Apsolutno. Odbacit ćemo prijedlog SDP-a. Mi u vladajućima, a pogotovu u HDZ-u, nećemo takav prijedlog prihvatiti. Divjak ostaje ministrica. Uvjeren sam da ćemo jednoglasno podržati gospođu Divjak", kazao je Bačić za N1.

Na pitanje je li dobio jamstvo zastupnika da će glasati za ostanak Divjak samo je kratko odgovorio: "Uvjeren sam da ćemo jednoglasno podržati. Razgovarao sam i s klubom zastupnika Milana Bandića, izvijestili su me da će jednoglasno podržati Divjak". Što u slučaju ako neki glasaju protiv, poručio je da ne može odgovoriti na hipotetsko pitanje. Na konstataciju kako bez HNS-a ne bi bilo ni Vlade, rekao je kako bi to "bio uvod u izvanredne izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PALA ODLUKA U SABORU: /

Blaženka Divjak ostaje ministrica, podržali ju i nezadovoljni HDZ-ovci, svi osim jednog koji je 'krivo glasao'

Image
PALA ODLUKA U SABORU: /

Blaženka Divjak ostaje ministrica, podržali ju i nezadovoljni HDZ-ovci, svi osim jednog koji je 'krivo glasao'

'Stier i Kovač očito ulaze u kampanju'

Dotakao se i skorašnjih unutarstranačkih izbora u HDZ-u koji će biti prije parlamentarnih. Bačić smatra da su Stier i Kovač već započeli kampanju, a on podržava Plenkovića.

"Stier i Kovač očito polako ulaze u kampanju za unutarstranačke izbore. Gospodin Plenković je pravnik legalist. Ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe kada će se održati izbori. Odžat će se u skladu sa statutom strane - moraju se održati do 17. travnja. Tijekom ožujka će se održati izbori. Plenković je zavrijedio podršku članova HDZ-a za još jedan mandat", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smatra da HDZ ide u pogrešnom smjeru, dok Penava kaže da ide. "Od prvog sam dana u HDZ-u. Bio sam i za vrijeme Tuđmana. Znam kakav je smjer tada on vodio. Ono što danas radi Plenković apsolutno je na tragu politike i smjera koji je zacrtao Tuđman. To je njegov (Penavin) legitiman stav koji će predstaviti kada se kandidira za neku od dužnosti u HDZ-u. Članovi HDZ-a odlučit će je li taj stav ispravan", komentirao je Bačić.

'Očekujem da Ressler pojasni svoju izjavu'

Je li ga iznenadila izjava Karla Resslera, koji je rekao da nijedan kandidat neće imati bjanko podršku, Bačić kaže da nije. "Ressler je mlad, pametan, obrazovan političar. Znam ga više od 20 godina. Njegov stranački legitimitet proizlazi iz pozicija unutar HDZ-a iz odnosa s Plenkovićem. Očekujem da tu svoju izjavu još malo pojasni", rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo