AKCIJA NA TRGOVAČKOM SUDU TREBALA JE BITI TEK DANAS? / Policija i USKOK morali su ekspresno djelovati, navodno zbog curenja informacija

Image

Tijekom dana bi trebala početi ispitivanja petero uhićenih u velikoj akciji USKOK-a i policije zbog korupcije na Trgovačkom sudu.

15.11.2017.
9:43
VOYO logo

Među uhićenima su i sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu Vesna Malenica i stečajni upravitelj s kojim je najviše surađivala, Pero Hrkać, a kako javlja N1, velika akcija USKOK-a i policije dogodila se jučer kasno popodne, nakon što su obavljene pretrage. No neslužbeno se moglo čuti da je akcija bila planirana za drugi dan te da je došlo do curenja informacija pa su zbog toga USKOK i policija morali požuriti.

Image
TKO JE PERO HRKAĆ? /

Stečajnom upravitelju uhićena sutkinja namještala je poslove još od 1990.

Image
TKO JE PERO HRKAĆ? /

Stečajnom upravitelju uhićena sutkinja namještala je poslove još od 1990.

Petero uhićenih tijekom dana trebaju doći na ispitivanje, dati iskaz i iznijeti obranu. Neslužbeno, na teret im se stavlja cijeli niz zloporaba i malverzacija u stečajnim postupcima, pogodovanje u nekim stečajnim postupcima i dobivanje osobne koristi. Spominje se slučaj Komercijalne banke, stečaj Glumina banke, Gredelja i drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK-ova AKCIJA ZBOG KORUPCIJE NA TRGOVAČKOM SUDU: Doznajemo tko je uhićena sutkinja, pao i stečajni upravitelj

Prema izvješću SOA-e od prošle godine apostrofiralo je 20 sudaca koji se smatraju ugrozom za nacionalnu sigurnost zbog svog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno sudbeno vijeće jučer je održalo izvanrednu sjednicu na kojoj je na zahtjev USKOK-a ukinulo imunitet Malenici.

U pitanju je sutkinja čiji je rad već godinama brojnim sudskim strankama bio sumnjiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv nje su nezadovoljne stranke, jer je postupala u sporovima milijunske vrijednosti, podnosile i kaznene prijave, no do sada formalni kazneni postupak protiv nje nije pokrenut.

Da pogoduje osobama s kojima je obiteljski i rodbinski povezana informacija je koja se o njoj pojavila još prije 15 godina, a izvori bliski sudu sada uvjeravaju kako je brojne malverzacije napravila i zbog bliskosti s pojedinim stečajnim upraviteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo