BURNO U ZADRU / Akcija mladih traži smjenu Turističkog vijeća zbog uhljebljenja bivšeg direktora Turističke zajednice

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Dodao je da su prijavu DORH-u i Uskoku dopunili svim organizacijama i manifestacijama koje je organizirala TZ Grada Zadra s Palekom i Dukićem na čelu

12.12.2023.
15:43
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Vijećnici Akcije mladih Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša zatražili su u utorak smjenu Turističkog vijeća zbog uhljebljenja bivšeg direktora Turističke zajednice (TZ) Marija Paleke dodavši da su DORH-u i Uskoku prijavili "netransparentno trošenje novca koje je odobravao Paleka".

Nakon skandaloznog predstavljanja Zadra u New Yorku, na koje je Paleka vodio svoje prijatelje, odnosno gradonačelnika Zadra Branka Dukića, i trošio proračunska sredstva na zabave, uhljebljen je kao savjetnik, rekao je Rubeša novinarima dodavši kako je „još skandaloznije to što Paleka i dalje ima službenu karticu i automobil“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su prijavu DORH-u i Uskoku dopunili svim organizacijama i manifestacijama koje je organizirala TZ Grada Zadra s Palekom i Dukićem na čelu.

Image
IMA SE, MOŽE SE /

Zadarski dužnosnici trošili šakom i kapom u New Yorku, SDP-ovac tvrdi kako je samo limuzina do hotela koštala 2000 eura?

Image
IMA SE, MOŽE SE /

Zadarski dužnosnici trošili šakom i kapom u New Yorku, SDP-ovac tvrdi kako je samo limuzina do hotela koštala 2000 eura?

Kupili bicikl i vespu

Pupić Bakrač ustvrdio je da Paleka službenim automobilom vozi svoju obitelj, a nedavno je kupio dva stana i novi BMW, pa Uskok i DORH trebaju istražiti kako je došao do novca za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo informacije i da je TZ kupila električni bicikl i vespu koje je, navodno, Paleka odvezao u nepoznatom smjeru, sve to bi trebalo istražiti", kazao je Pupić Bakrač podsjetivši da Paleka "ima i jedan nerazjašnjen slučaj iz 2004. godine".

Paleka je podnio ostavku na mjesto direktora TZ-a Grada Zadra nakon predstavljanja gastronomske prezentacije Zadra na američkom tržištu sredinom listopada u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku s puta, u javnost su procurile snimke s razuzdane zabave u kojima sin lokalnog poduzetnika vrijeđa novinare lokalnog portala, kao i računi za hranu i piće sa službenog putovanja.

Zadarska oporba zatražila je istragu DORH-a nakon objave računa za ribu koju su iz TZ-a platili 1166 dolara, a računi za taksi prijevoz cijele delegacije iznosili su 2000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Paleka podnio ostavku, Turističko vijeće imenovalo ga je koordinatorom upravljanja i rukovođenja poslovima TZ-a.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo